Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Jongeling Eef Toonen in actie voor MHV'81.
Jongeling Eef Toonen in actie voor MHV'81. (Foto: MHV'81)

Dames MHV'81 naast VOC aan kop na winst in kraker

  •   keer gelezen   Sport

MILL | De handbalsters van MHV'81 hebben zich naast VOC 2 genesteld aan de kop van de Tweede Divisie. De Millenaren wonnen de topper in de eigen hal uiteindelijk met 30-25.

MHV en VOC begonnen gretig aan de wedstrijd, waardoor de stand de eerste 20 minuten gelijk opliep. De bezoekers uit Amsterdam hadden echter zichtbaar moeite met het harsloze handbal. Veel schoten ging naast of over het doel. Als de schoten wel op doel waren, dan stond daar altijd nog een sterk keepende Linda Fick. Ook keepster Nienke van de Boom, die vier strafworpen stopte, had een belangrijk aandeel in het positieve scoreverloop. Onder luid gejuich van alle aanwezige supporters op de volle tribunes in De Looierij konden de dames van MHV na een 18-13 ruststand de voorsprong vergroten tot een stand van 24-15. Een van de hoogtepunten waren de twee goals van de (dertienjarige!) Millse jeugdspeelster en debutante Sterre Jacobs. Zij viel fantastisch in nadat de goed spelende Maud van Schipstal met een lichte blessure naar de kant moest. Ondanks wat omzettingen bij VOC bleef MHV geconcentreerd spelen en trok het met 30-25 het duel over de streep.
Door deze winst komt de dames 1 van MHV'81 in punten gelijk met VOC2, dat een beter doelsaldo heeft. Zaterdag wacht in Limburg middenmoter Handbal Venlo 2.

Meer berichten