Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Primates introduceert ouder-kindtrainingen. Tweede van links initiatiefnemer en trainer Joey Bakker.
Primates introduceert ouder-kindtrainingen. Tweede van links initiatiefnemer en trainer Joey Bakker. (Foto: Kees Bakker)

'We merken dat de jeugd de surivalsport begint te ontdekken'

  •   keer gelezen   Sport

OTTERSUM | Het gaat crescendo met Primates Outdoor en Survivalrun. In de survivalsportgekke gemeente Gennep die dit jaar de tiende editie van de Niersdal Survivalrun beleeft, is Primates een snelgroeiende organisatie. Initiatiefnemer, trainer en beoefenaar Joey Bakker richt met Valentijnsdag voor de deur als Cupido de pijlen op het samen sporten. Als Tarzan en Jane kunnen vrienden en vriendinnen vrijdag op de survivalrunbaan in Ottersum een training genieten.

Door Jos Gröniger

Het was in oktober 2018 toen het bestuur van de Niersdal Survivalrun en Primates gezamenlijk de start van een survivalrunorganisatie in de gemeente Gennep aankondigden. Aan de Goorseweg 53 in Ottersum, naast het tennis- en korfbalcomplex Tovios, sloeg Primates afgelopen jaar de tenten op. In rap tempo werd de survivalrunbaan opgebouwd, verlichting geïnstalleerd en werd het terrein omheind. "De baan is gekeurd en goed bevonden door de Survivalrunbond Nederland (SBN). De hindernissen zijn geschikt voor gevorderden en kinderen", zegt Joey Bakker, die op brede steun kan rekenen. "De gemeente Gennep is erg behulpzaam, en de samenwerking met de verenigingen hiernaast is ook goed."
Bakker onderwerpt zijn discipelen op maandag- en vrijdagavond aan de trainingen. "We hebben momenteel ruim vijftig leden. De sport is erg populair, hier in de regio maar zeker ook in het oosten van het land", zegt de survivalrun- en outdoortrainer die ook in het Liemerse Zevenaar actief is. De betrekkelijk jonge sport is enorm in trek. Dat komt deels door de succesvolle en snel groeiende Niersdal Survivalrun maar ook door het gegeven dat het bewegen in de buitenlucht steeds meer terrein wint. "Je ziet dat de jeugd de sport ontdekt. Vervolgens worden de ouders enthousiast, en melden zij zich ook aan."

Ouder-kindtrainingen
In Ottersum trainen op maandag en vrijdag de jeugdleden van 18.00 tot 19.00 uur. De sporters vanaf 15 jaar leven zich tussen 19.15 en 20.30 uur uit. Nu de groei blijft doorzetten, breiden de trainingsmogelijkheden uit. Meervoudig survivalkampioen Bakker: "De survivalrunsport leent zich goed voor het gekoppeld trainen, maar vanaf 4 maart komen er wekelijks op woensdag (17.00-18.00 uur) gelegenheden voor ouders om samen met hun kind te sporten. De reguliere trainingsgroep is toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar, maar door het samenwerken met een ouder kan de sport veilig worden beoefend vanaf 6 jaar. De ouder sport en begeleidt. Samen sporten met je kind in de buitenlucht. Het is gezond en leuk tegelijk."

Valentijn work-out
Voor sportievelingen die op Valentijnsdag samen de survivalrunbaan op willen met een vriend of vriendin heeft Primates een leuk aanbod. "Iedereen mag hier vrijdag de veertiende gratis komen trainen. De baan en het programma zijn ingericht op Valentijnsdag. We bieden een buddy- en teambuiling work-out aan. Stellen die hier als Tarzan en Jane willen sporten zijn natuurlijk welkom. Voor hen hebben we couple-goal-training."
Opgeven voor de twee gratis proeflessen is verplicht en kan via www.primates.nl/gennep.

Meer berichten