Laura Swinkels trof zeven keer doel.

MHV'81 blijft tweede na winst op Oliveo

Sport 182 keer gelezen

MILL | MHV'81 heeft zaterdag met enige moeite de wedstrijd tegen Oliveo over de streep getrokken. De Millse handbalsters wonnen met 34-30 en blijven hierdoor tweede.

Het tempo aan het begin van de eerste helft was hoog. De gasten uit Pijnacker namen telkens de leiding. Na twintig minuten tekende Evi Bens, die uiteindelijk tien doelpunten zou maken, voor de gelijkmaker; 12-12. Middels hun eigen, vertrouwde en snelle spel kon zelfs een voorsprong gepakt worden. De teams gingen met 18-15 de kleedkamers in. In het eerste kwartier van de tweede helft bouwde MHV de voorsprong wat verder uit; 26-19. Toch kon de thuisploeg de wedstrijd niet op slot gooien. In de dekking had MHV moeite met de fysiek sterke cirkelspeelster van Oliveo. Toch kwam de zege niet in gevaar. Laura Swinkels was met zeven treffers belangrijk en ook Liz Janssen was met zes goals (5/5 strafworpen) trefzeker. De wedstrijd eindigde in 34-30.
De handbalsters zijn de komende twee weekenden vrij. Een perfecte periode om te herstellen van kleine blessures. Het team zal zich gaan voorbereiden op de laatste (spannende) fase van de competitie. Op zaterdag 29 februari staat namelijk de belangrijke uitwedstrijd tegen Dongen op het programma. Die ploeg staat derde en kan bij winst MHV van de tweede plek stoten.