Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De voorzitters Ton van Elk de Freese (JVC Cuijk) en Rob Hoffmann (SIOL) tekenden in december 2018 al een intentieovereenkomst om nadrukkelijker met elkaar samen te werken. (foto: Gerno de Haas)
De voorzitters Ton van Elk de Freese (JVC Cuijk) en Rob Hoffmann (SIOL) tekenden in december 2018 al een intentieovereenkomst om nadrukkelijker met elkaar samen te werken. (foto: Gerno de Haas)

Voetbalclubs Cuijk met leden in gesprek over hun toekomst

  •   keer gelezen   Sport

CUIJK | Leden van de voetbalverenigingen JVC Cuijk, SIOL (Katwijk) en VCA (Sint Agatha) houden in de maand maart een drietal bijeenkomsten voor de eigen leden om in gesprek te gaan over de toekomst van hun voetbalclub. "Het gaat over de toekomst van deze clubs, maar ook hoe samenwerking dat mogelijk kan versterken", aldus SIOL-voorzitter Rob Hoffmann.

Zit het Cuijkse amateurvoetbal in een crisis? Het is niet één van de vragen die centraal staan tijdens de informatiebijeenkomsten die de verenigingen in maart voor hun eigen leden houden. Maar het moment om de samenwerking met elkaar te zoeken, is niet geheel onlogisch. Cuijk is geen voetbaldorp. Eigenlijk ook nooit geweest. De bevolking groeit, maar voetbal is bij veel jongens (en meiden) geen automatische keuze meer. Zo kent JVC Cuijk -vijf jaar geleden nog kwartfinalist in de KNVB-beker en actief op het hoogste amateurvoetbal- nog maar drie seniorenelftallen, is het vaandelteam actief in de vierde klasse en kent de onderbouw van de Cuijkse club minder teams dan de buurman uit Katwijk. Beide clubs hebben inmiddels één gezamenlijk vrouwenteam: ST. JVC/SIOL.
SIOL heeft momenteel de zaakjes prima op orde, maar vanzelfsprekend is dat niet. Nog maar vijf jaar geleden stond het water ook in Katwijk tot aan de lippen. Daarnaast is de club een stuk kleiner dan tien jaar geleden. Hetzelfde geldt voor VCA. De kleine dorpsclub uit Sint Agatha kende twintig jaar geleden nog een florerende seniorentak, maar heeft inmiddels nog maar drie elftallen. Ook de jeugdafdeling is klein. Een samenwerking met De Zwaluw in Oeffelt lijkt logischer, maar die vereniging is al in gesprek met Hapse Boys. VCA en SIOL hebben inmiddels een gezamenlijk U19-elftal. Of de samenwerking verder uitgewerkt kan worden of zelfs een fusie (zoals in Wilbertoord/Sint Hubert en komende zomer in Grave) mogelijk is, zal moeten blijken uit het ledenberaad van de drie verenigingen.

Meer berichten