Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
SES hoopt dit seizoen nog de aansluiting te vinden met de middenmoot in de vierde klasse H. 'Maar dan moeten we nog wel een inhaalslag gaan maken.' (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)
SES hoopt dit seizoen nog de aansluiting te vinden met de middenmoot in de vierde klasse H. 'Maar dan moeten we nog wel een inhaalslag gaan maken.' (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

'We weten bij SES heel goed waarom we staan waar we nu staan'

  •   keer gelezen   Sport

LANGENBOOM | SES Langenboom was de voorbije jaren steevast een outsider voor het kampioenschap in de vierde klasse. Dit jaar staat de Langenboomse formatie slechts één plek boven een positie die in mei nacompetitie tegen degradatie betekent. "We hebben afgelopen zomer veertig goals ingeleverd en de selectie behoorlijk verjongd. De doelstellingen dit jaar zijn zodoende ook heel anders dan de afgelopen jaren", stelt hoofdcoach Arian Meeuwsen.

Door Martijn Schwillens

De Ossenaar verlengde onlangs zijn contract op sportpark De Kogelberg met één seizoen. "Ik heb het hier goed naar mijn zin", zegt Meeuwsen, die te boek staat als opbouwtrainer en zodoende op zijn plek lijkt te zitten bij SES. "Vorig seizoen had SES een doelgemiddelde van 60-30. Afgelopen zomer zijn er echter drie jongens gestopt die goed waren voor veertig doelpunten en Melvin van den Elzen, andere jaren ook goed voor zo'n twintig goals, staat dit seizoen nog op nul. Hij krijgt niet de ruimte die hij vorige seizoenen wel kreeg. De selectie is in de zomer behoorlijk verjongd, met spelers uit de jeugd en het tweede elftal die een kans hebben gekregen. Op papier lijken we wellicht minder te presteren, maar we weten zelf dus heel goed waarom we staan waar we nu staan (elfde, red.)."

'Realistisch blijven'
Meeuwsen vervolgt: "Je staat waar je verdient. Voetbal draait uiteindelijk om het benutten van kansen en niet om wie het meeste balbezit heeft of de meeste kansen creëert. Het liefst zou ik met mijn ploeg Barcelona-voetbal spelen, maar je moet wel realistisch blijven. Als team werken we ergens naartoe. Op de trainingen wordt er ook hard gewerkt, al zullen we nog een inhaalslag moeten maken als we echt de aansluiting met de middenmoot willen vinden. Over handhaving maak ik me minder druk. Als iedereen blijft doen wat-ie moet doen en er ook op zaterdag rekening mee houdt dat hij op zondag moet voetballen, kunnen wij nog wel een paar plekjes stijgen", verzekert hij. "Daarnaast is nog voor iedereen onduidelijk hoe de degradatieregeling eruit ziet vanwege die fusie (tussen SCV'58, GVV'57 en Estria)."

'Elke wedstrijd punten pakken'
Na de winterstop verraste SES met een uitoverwinning bij Achilles Reek. Vervolgens werd thuis verloren van Festilent. "Mijns inziens het beste team in deze klasse, al speelden we zelf erg slecht die dag. Sowieso heb ik de overtuiging dat wij in elke wedstrijd punten kunnen pakken. Niemand in deze klasse kan 90 minuten op de helft van de tegenstander spelen. Wij spelen met een duidelijk plan, waarbij je op de factor geluk geen invloed hebt. Neem Toxandria, dat laatst verrassend won van Milsbeek, omdat zij die dag net drie dragende spelers mistten. Soms moet je die mazzel hebben."
Handhaving is sowieso waar het dit seizoen om draait bij SES, maar intern heeft de selectie wel een doelstelling uitgesproken. Meeuwsen zegt tot slot: "Maar dat laat ik intern, want anders gaat dat zo'n dingetje worden. We willen in ieder geval na dit seizoen een positief puntensaldo hebben. Het zou natuurlijk mooi zijn als we over een aantal wedstrijden onze doelstellingen positief kunnen bijstellen."

Meer berichten