Mat FAST verliest ook van Apollo 8.

Mat FAST verliest opnieuw met 3-0, ditmaal van Apollo 8

Sport 141 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Eredivisionist FAST heeft zich zelf nog niet verlost van het ene punt waarmee het in de Kampioenspoule van start is gegaan. De nummer vijf uit de reguliere competitie leed in dinsdagavond in Sint Anthonis de derde 3-0 (18-25, 11-25, 25-27) nederlaag op rij. Ditmaal werd verloren van Apollo 8 uit Borne.

De Twentse dames lieten zich in januari bijna verrassen door FAST, en gaven een 0-2 voorsprong prijs. Zover kwam het in de vierde onderlinge ontmoeting niet. De thuisploeg speelde in het eerste deel van de openingsset aardig mee, maar na een tempoversnelling liep Apollo rap uit, en pakte de set met 18-25. Een snelle achterstand kwam FAST in de tweede set nooit te boven. Gelaten zag het publiek toe hoe de score opliep naar 11-25 in Twents voordeel.
Het tamme FAST beet in de derde set wel van zich af. De speelsters beseften dat het de laatste kans op een succes tegen de nummer twee was. Bij 17-12 leek de setwinst binnen handbereik. Daar dachten de bezoekers anders over. Zij werden daarbij geholpen door FAST dat verzuimde toe te slaan. Apollo 8 werkte de achterstand weg, en hield in de slot van de set het hoofd koel. De Twentse volleybalsters lieten het eerste matchpoint lopen maar sloegen met 25-27 toch toe.
Trainer Harmen Bijsterbosch sprak zijn ongenoegen uit over de prestaties van zijn team. De Lieshoutse trainer vond de nederlaag tegen Apollo 8 moeilijker te verkroppen van die van zaterdag. "Dit is teleurstellend. We straalden niet uit dat we wilden winnen. We trainen al bijna een jaar om hier te kunnen stand, en dan laten we het zo afweten. Wij mogen niet drie keer op deze manier verliezen."

Tegen Regio Zwolle Volleybal
Zondag kan FAST zich revancheren voor de drie nederlagen. In de Activiahal komt dan Regio Zwolle Volleybal op bezoek. Tegen deze ploeg wist FAST in de reguliere competitie twee keer te winnen. Dat zijn resultaten uit het verleden. Zondag zal FAST weer de drive moeten tonen waarmee het de Kampioenspoule bereikte. FAST-Regio Zwolle Volleybal begint om 15.30 uur in de Activiahal in Sint Anthonis.