Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Ivo Martinovic wordt de nieuwe trainer van FAST. (foto: FAST)
Ivo Martinovic wordt de nieuwe trainer van FAST. (foto: FAST)

Eredivisionist FAST strikt Ivo Martinovic als nieuwe trainer

  •   keer gelezen   Sport

GENNEP/SINT ANTHONIS | In een periode waarin de wereld met ingehouden adem de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus volgt, heeft FAST de zoektocht naar een nieuwe trainer snel afgerond. Zaterdag is overeenstemming bereikt met Ivo Martinovic.

Hij volgt Harmen Bijsterbosch op, die eerder aangaf zijn functie bij FAST niet meer te kunnen combineren met zijn werk, en zijn vertrek aankondigde. De in 2000 tot Volleybalcoach van het Jaar uitverkoren Martinovic heeft een lange staat van dienst als speler en trainer. Zo was de Rhedenaar als trainer succesvol was in de Nederlandse Eredivisie en het bekertoernooi. "Ik werkte met de mannen van Brevok uit Breda, Vrevok Nieuwegein, SSS Barneveld, Dynamo Apeldoorn. Met de vrouwenteams van Dynamo, Longa'59 Lichtenvoorde, Vrevok en Alterno Apeldoorn kwamen we in de Eredivisie uit. Met Longa werden we bekerwinnaar en speelden we Europees." Hij vervolgt: "Afhankelijk van het niveau en situatie haal ik het beste uit de individuele speler en wordt de teamkracht optimaal."
Momenteel is Martinovic actief bij de damesploeg van Dingden, dat in de Duitse Tweede Bundesliga uitkomt. "Ik ken FAST van een oefenwedstrijd. Tijdens de positieve gesprekken raakte Martinovic 'begeistert' van FAST. "De ambities, de topsportfilosofie en de bestuurlijke organisatie spreken me zeer aan. Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan."

Meer berichten