Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Door het afgelaste hockeyseizoen kon Pierre Regnault maar één wedstrijd hoofdcoach van Boxmeer D1 zijn.
Door het afgelaste hockeyseizoen kon Pierre Regnault maar één wedstrijd hoofdcoach van Boxmeer D1 zijn.

Pierre Regnault: coach voor één wedstrijd bij MHC Boxmeer D1

  •   keer gelezen   Sport

BOXMEER | In februari begon Pierre Regnault aan een nieuw avontuur als hoofdcoach en trainer van dames 1 van Mixed Hockey Club (MHC) Boxmeer. Helaas bleek dit avontuur wel erg kortstondig. Doordat het hockeyseizoen is afgelast vanwege de coronacrisis heeft Pierre met zijn team enkel de gewonnen wedstrijd van zondag 8 maart kunnen spelen. Volgend seizoen zal hij niet terugkeren. "Het is echt doodzonde", aldus Pierre.

door Moniek Jaspers

Er zullen niet veel coaches zijn die kunnen zeggen dat ze ongeslagen zijn gebleven bij een club. Toch had Pierre het uiteraard liever anders afgesloten. "Het is heel raar. We waren erg goed bezig, maar helaas is het niet anders. Ik baal er wel van."

'Wat is haalbaar?'
Het is voor MHC Boxmeer niet financieel haalbaar om Pierre voor nog een seizoen aan te houden. De coach woont in Soesterberg en moest meerdere keren per week langer dan een uur rijden. "Ik deed het graag, maar je moet ook reëel zijn naar jezelf en kijken wat haalbaar is", zegt Pierre. "De club heeft een bepaald budget en het grootste deel daarvan gaat naar de benzinekosten. Op en neer rijden kost veel energie en uiteindelijk blijft er weinig compensatie over. Maar, we hebben het netjes afgesloten." Zo heeft Pierre aangegeven dat de club hem niet door hoeft te betalen in de coronaperiode, ondanks het nog lopende contract.
Leukste team
Pierre heeft maar een aantal weken met de dames doorgebracht, maar ze hebben een goede band samen. Pierre: "Het zijn leuke en intelligente meiden. Het is misschien wel het leukste team dat ik ooit heb mogen coachen. Het is een hecht team en ze zijn onwijs leergierig. We waren erg leuk gestart en ik ben door iedereen vanaf moment één hartelijk ontvangen. Ik heb de moeite genomen om iedereen te leren kennen en daar heb ik veel voor terug gekregen. Ik mis de meiden wel. Wanneer het weer mag, zullen we zeker nog een keer een afsluitend biertje drinken."

Hoop op promotie
Het team en Pierre hadden maar een korte periode om aan elkaar te wennen, maar Pierre kwam wel meteen met een nieuwe insteek waar dames 1 zeer open voor was. MHC Boxmeer D1 wilde graag mee gaan draaien voor promotie naar de eerste klasse. De eerstvolgende wedstrijd was de koploper geweest. Pierre had het hen graag moeilijk gemaakt. "We hadden een korte voorbereiding voor de eerste wedstrijd, dus ik had meteen korte lijnen gezet. Daar was ik erg open en duidelijk over. Ik heb zelfs wat posities gewisseld. De meiden vonden dat verfrissend en kregen weer plezier in het spel. Het is echt een team waar je wat mee kan."

Meer berichten