Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Trainen op anderhalve meter afstand bij C.M.H.C. Civicum.
Trainen op anderhalve meter afstand bij C.M.H.C. Civicum.

Aangepaste hockeytrainingen bij C.M.H.C. Civicum

  •   keer gelezen   Sport

CUIJK | Met de versoepeling van de maatregelen werd het voor de hockeyjeugd mogelijk om weer te trainen. Kinderen tot en met 12 jaar (tot en met de D) hoeven geen anderhalve meter afstand te houden, maar de jeugd tussen 13 en 18 jaar (C tot en met A) moet dat wel. Ook trainers dienen voldoende afstand te houden. Hoe werkt dat nou in de praktijk? Martijn van Hoof zit in de technische commissie van Cuijkse Mixed Hockeyclub (C.M.H.C.) Civicum en geeft training aan de meisjes C1. Hij vertelt hierover.

door Moniek Jaspers

Wanneer wij Martijn spreken heeft hij zelf nog geen training gegeven. Dit omdat de club heeft besloten de trainingen in twee groepen te laten beginnen voor een goede start, te beginnen met de jeugd tot en met de D, die geen afstand hoeven te houden. Wel wordt hen verteld dat ze een arm en sticklengte afstand van de trainer moeten houden. Ook mogen enkel trainers het oefenmateriaal aanraken en er zijn looplijnen van en naar de velden uitgezet om contact momenten te vermijden. Civicum heeft een corona verantwoordelijke rondlopen die ervoor zorgt dat de regels worden gehandhaafd. Deze is te herkennen aan het gele hesje. Daarnaast wordt er minder getraind om niet te veel leden op het veld te hebben.

Bij de oudere jeugd worden de trainingen wat moeilijker. Zij kunnen geen wedstrijdje spelen zoals ze gewend zijn. Trainingen zullen dan meer aankomen op techniek, afronden op goal en passing. Toch heeft de KNHB een partijvorm bedacht. Deze wordt gespeeld volgens de zaalhockeyregels, waarbij de speler met bal niet aangevallen mag worden. Deze speler mag maximaal 10 stappen lopen en maximaal 3 seconden de bal in bezit houden. "Het hoogtepunt van de training is altijd het wedstrijdje. Dat competitieve aspect is belangrijk. Zonder kan eigenlijk niet. Deze nieuwe partijvorm is anders, maar biedt ook mogelijkheden. Het kan heel leerzaam zijn. Ik ben wel benieuwd of dat toepasbaar zal blijken, maar we zijn blij dat we weer lekker wat kunnen hockeyen", aldus Martijn. Ook gaat het bestuur kijken naar mogelijkheden voor kinderen die nog niet mogen sporten. Vanaf deze week mogen ook de senioren weer trainen.

Meer berichten