Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Donderdag 3 september wacht de rensters een individuele tijdrit van 22 kilometer rond Gennep.
Donderdag 3 september wacht de rensters een individuele tijdrit van 22 kilometer rond Gennep. (Foto: Jos Gröniger)

Gennep opnieuw etappe in Boels Ladies Tour

  •   keer gelezen   Sport

GENNEP | De organisatie van de Boels Ladies Tour kan de eerste drie etappes voor de editie 2020 presenteren. Naast een etappe in Sittard-Geleen en Arnhem, doet de enige Women’s WorldTour-etappekoers in de Benelux dit jaar opnieuw Gennep aan. Donderdag 3 september wacht de rensters een individuele tijdrit van 22 kilometer rond Gennep.

De start en finish zijn voorzien op Picardie en voert de rensters naar Siebengewald en terug. Dit traject, “voor de echte hardrijders” heeft al sinds 2014 een vaste etappeplaats. Met de toevoeging van het traject “gaat een wens vanuit de sporters in vervulling om de tijdritspecialisten, die in het seizoen weinig tijdritten voorgeschoteld krijgen, aan hun trekken te laten komen.” Aldus organisator Thijs Rondhuis.

Rondhuis geeft aan verheugd te zijn met de te presenteren ritten. “Uiteraard zijn wij blij dat we in deze onzekere tijd op de steun van de gemeenten Gennep, Sittard-Geleen en Arnhem kunnen rekenen om de Boels Ladies Tour mogelijk te kunnen maken. Bij de organisatie en de drie gemeenten is er voldoende vertrouwen dat – met de nodige aanpassingen – het evenement mogelijk gaat zijn en we er een succes van kunnen maken. Na nauw overleg met alle vergunningverleners en de wielerbonden UCI en KNWU is besloten om de voorbereidingen voort te zetten. Bij deze ontwikkelingen zijn de teams en rensters nauw betrokken. Maar ook wij volgen de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Met de drie gemeenten is dan ook de afspraak gemaakt dat, mocht in de komende periode blijken dat de Boels Ladies Tour niet mogelijk is, de etappes doorschuiven naar de editie 2021. Op dit moment lopen er gesprekken met andere gemeenten om aan het verdere etappeschema invulling te geven.”

Meer berichten