Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Wedstrijdbeeld uit een vorige editie. V.l.n.r.: Wout Poels (rechts), Peter Weening (blauw) en Bauke Mollema (rode fiets)
Wedstrijdbeeld uit een vorige editie. V.l.n.r.: Wout Poels (rechts), Peter Weening (blauw) en Bauke Mollema (rode fiets) (Foto: )

Alsnog geen Daags na de Tour door anderhalvemetermaatregel

  •   keer gelezen   Sport

BOXMEER | Na veel wikken en wegen is er door de organisatie besloten om de 46ste editie van Daags na de Tour alsnog af te gelasten. Het evenement stond in de agenda voor maandag 21 september. Het bestuur geeft echter aan dat bij een evenement als Daags na de Tour het onmogelijk is de anderhalvemetermaatregel na te leven en te handhaven.

“Het was een zware beslissing die ik met pijn in het hart moest nemen, maar het kon niet anders”, zegt rondevoorzitter Pierre Hermans. “We volgen de ontwikkelingen van de coronacrisis op de voet en er is voortdurend contact geweest met veel instanties en sponsoren. De geluiden over wel of niet doorgaan van de ronde waren heel divers. De burgemeester sprak met veiligheidsinstanties, het bestuur overlegde uitvoerig met onder meer de technische commissie van de ronde. Die commissie is voor Daags na de Tour van levensbelang. Het gezondheidsaspect was het belangrijkste discussiepunt. Het is al met al een duivels dilemma geweest, maar in goed en zorgvuldig overleg zijn we eruit gekomen. Nu het besluit er ligt is er in elk geval voor iedereen duidelijkheid. We kunnen ons nu richten op maandag 26 juli volgend jaar, de nieuwe datum van de 46ste Daags na de Tour. Hoe moeilijk dat ook is, want we hadden heel graag alle liefhebbers van Daags na de Tour en de Boxmeerse horeca weer een topdag willen bezorgen.” Burgemeester Van Soest kan zich enkel vinden in het besluit: “Met het oog op de ronde is de anderehalvemetermaaregel een groot probleem.” Inmiddels zijn alle betrokken partijen, waaronder horeca en sponsoren geïnformeerd over het moeilijke besluit.

Daags na de Tour werd wegens de coronaperikelen dit jaar al eerder afgelast. Oorspronkelijk zou het al plaatsvinden op maandag 20 juli, een dag na de finale van de Tour de France. In april werd echter bekend gemaakt dat de Tour de France, en daarmee Daags na de Tour, geen doorgang zouden vinden. Woensdag 20 mei kreeg de Boxmeerse organisatie een verlossend telefoontje van de UCI (Union Cycliste Internationale): het wielercriterium stond terug op de kalender, en wel op maandag 21 september. Wederom een dag na de finale van de Tour de France, welke ook verplaatst was. Maar helaas verdwijnt Daags na de Tour, als laatste Nederlandse profcriterium, alsnog van de wieleragenda.

Meer berichten