Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De huidige accommodatie van de Black Bulls in Stevensbeek.
De huidige accommodatie van de Black Bulls in Stevensbeek. (Foto: Kliksport )

Verhuizing Black Bulls naar Overloon van de baan: 'Overstap nu niet de juiste keuze'

  •   keer gelezen   Sport

STEVENSBEEK | De verhuizing van RC Black Bulls van Stevensbeek naar Overloon is definitief van de baan. Het bestuur van de rugbyclub heeft na maandenlang overleg met SSS'18 de gesprekken stopgezet. "Een overstap nu is simpelweg niet de juiste keuze voor de rugbyclub", stelt voorzitter Frank Volleberg van Black Bulls.

Door Martijn Schwillens

Black Bulls, opgericht door Overloonse rugbyliefhebbers maar uitgeweken naar Stevensbeek bij gebrek aan eigen accommodatie, was sinds vorig jaar in gesprek met SSS'18 over een verhuizing naar sportpark De Raaij. "Vrijwel al onze bestuurlijke en vrijwillige capaciteit komt vanuit de spelersgroep. De komende jaren gaat alle inzet naar het opbouwen en behouden van de kaders en zorgdragen voor een verdere groei. Daar ligt vanuit ons perspectief de prioriteit qua investeringen. Een overstap naar een andere accommodatie zou veel extra tijdsinvestering vragen van ons. De gesprekken hebben dat doen inzien en heeft geleid tot de conclusie dat een overstap nu niet de juiste keuze is voor de rugbyclub", aldus Volleberg.

'De komende jaren gaat alle inzet naar het opbouwen en behouden van de kaders en zorgdragen voor een verdere groei'

Dat betekent dat Black Bulls gebruik blijft maken van de accommodatie van SVS Stevensbeek. Daar beschikken de rugbyers over een eigen veld. De kleedkamers en kantine worden gedeeld. "We maken een gestage groei door als vereniging. Na de zomer gaan onze junioren ook competitie spelen."

'Betreuren de keuze'
De Boxmeerse wethouder Willy Hendriks vindt het jammer dat de verhuizing niet doorgaat. "Wij betreuren de keuze van de Black Bulls, omdat wij van mening zijn dat de toevoeging van de rugbyclub een verrijking zou zijn geweest voor het sportpark van SSS'18, waar ook alle faciliteiten aanwezig zijn voor de rugbyers en waar, zover ik weet, ze nog steeds welkom zijn."
Volleberg tot slot: "Wij vinden het jammer dat onze keuze deel uitmaakt van een politiek spel in de gemeente Boxmeer. Het is voor nu simpelweg te vroeg, maar wie weet wat de toekomst nog brengt."

Meer berichten