Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
 Donderdag 3 september zouden de rensters Gennep aandoen.
Donderdag 3 september zouden de rensters Gennep aandoen. (Foto: )

Boels Ladies Tour gaat alsnog niet door

  •   keer gelezen   Sport

GENNEP | De Boels Ladies Tour gaat dit jaar alsnog niet door. De organisatie heeft besloten dat, onder andere wegens de toename in het aantal coronabesmettingen in Europa, de enige wieleretappekoers voor vrouwen in de UCI Women’s World Tour in de Benelux niet door zal gaan. De wedstrijd stond op de planning van 1 tot en met 6 september en zou naast Sittard-Geleen en Arnhem ook Gennep aandoen. 

Courage Events, de organisator van het wielerspektakel, heeft de afgelopen maanden met alle betrokken partijen rond de tafel gezeten en de mogelijkheden van het evenement onderzocht. Op ruim een maand van de beoogde startdatum is door de belangrijkste partij geconcludeerd dat dit, gezien de huidige omstandigheden, niet mogelijk is. “Het belangrijkste struikelblok om een sportevenement als de Boels Ladies Tour te kunnen organiseren is de noodverordening dat een organisatie verantwoordelijk is voor het totale gebied van haar evenement. Voor ons is dat het gehele parcours gedurende meerdere dagen. Deze wet is helder, naar aanleiding hiervan hebben een aantal gemeenten laten weten op basis van deze regel geen vergunning te gaan verlenen.” aldus Thijs Rondhuis van Courage Events.

Maar er spelen ook andere onzekerheden mee. “Het weer recent oplaaien van het virus op verschillende plekken in Europa. Ook de cijfers in Nederland hebben een negatieve lijn. Hiermee wordt de onzekerheid de komende vier weken groter en de financiële risico’s nemen daarmee aanzienlijk toe. De te nemen maatregelen zouden tenslotte zwaar hebben gedrukt op het profiel van onze wedstrijd. Met het weren van publiek en het moeten schrappen van veel van de geplande side-events blijven er onvoldoende argumenten over om van een Boels Ladies Tour te spreken waar we voor staan.”

Meer berichten