Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Het bestuur heeft een brief opgesteld aan alle leden van VV Achates over de aangescherpte coronamaatregelen.
Het bestuur heeft een brief opgesteld aan alle leden van VV Achates over de aangescherpte coronamaatregelen. (Foto: Martijn Schwillens)

VV Achates voelt zich gedwongen coronamaatregelen aan te scherpen

  •   keer gelezen   Sport

OTTERSUM | De laatste paar weken is gebleken dat het voor de Ottersumse voetbalvereniging Achates moeilijk is om de coronamaatregelen te handhaven. De vereniging constateerde dat enkele leden en teams zich niet aan deze maatregelen kunnen of zelfs willen houden. Ook gemeente Gennep erkent dit en uit grote zorgen. Het is hierom dat de vereniging de getroffen maatregelen aanscherpt.

“Buiten het feit dat we met Corona te maken hebben worden ook andere afspraken inzake, het gebruik van sterke drank en de geluidsboxen niet nageleefd. Dit alles is voor ons als bestuur onacceptabel en wij hebben hierover in een ingelaste bestuursvergadering gesproken” leest het in een door het bestuur opgestelde brief, gericht aan alle Achatesleden. In deze brief bespreekt het bestuur de aangescherpte maatregelen. 

Aangescherpte maatregelen
Onder deze nieuwe maatregelen valt de sluiting van de sportkantine voor de gehele week. Deze zal enkel geopend zijn op zaterdag en wel tot 17:00 uur. Het nuttigen van alcohol is op het hele sportpark ‘uitdrukkelijk verboden’. Daarom zal het ook in de kantine niet te verkrijgen zijn. Daarnaast geeft het bestuur aan in gesprek te gaan met de trainers en leiders van de seniorenteams. Hierin worden de coronaregels en de naleving ervan gedurende de wedstrijden opnieuw besproken.

De misstanden van de afgelopen weekenden werden ook tussen de toeschouwers geconstateerd. Vooralsnog hoopt het bestuur nog niet in te moeten grijpen. “Hoewel ook het publiek langs de velden zich niet aan de regels houdt (er wordt geen 1.5 meter afstand gehouden), blijven we vooralsnog de wedstrijden met publiek spelen. We hopen dat dit bericht en de extra genomen maatregelen effect zullen hebben op het publiek langs de velden. Mocht dit niet zo zijn dan zullen we ook hier aanvullende maatregelen nemen.”

Geen toename
Uit de meest recente cijfers van het RIVM van dinsdag 8 september, blijkt dat er nog geen sprake is van een sterke toename in het aantal besmettingen in de gemeente Gennep. Dit kan pas in de loop van de maand bevestigd worden. "Als je besmet raakt met het coronavirus duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat je klachten krijgt. De incubatietijd van het coronavirus ligt tussen de 2 en 14 dagen. Uit het bron- en contactonderzoek blijkt dat bij 99% van de contacten die klachten krijgt, dit gebeurt binnen 10 dagen na het laatste contact" aldus het RIVM.

In overleg
Ook gemeente Gennep heeft aangegeven dat op de Ottersumse voetbalvelden alle ingrediënten aanwezig waren om het virus verder te laten verspreiden. “Het bestuur van VV Achates heeft geconstateerd dat het niet goed gaat met de naleving van de coronamaatregelen. Hierover hebben zij openlijk hun zorgen gedeeld” schrijft de gemeente in een reactie. “We zijn in goed overleg met elkaar. Het signaal dat wij van Achates en andere sportverenigingen krijgen, hoe lastig het is om met deze situatie om te gaan, is de aanleiding om op korte termijn een bijeenkomst te organiseren om te bespreken wat er speelt en hoe we elkaar daarin kunnen steunen. Als gemeente zien wij toe op de naleving van de coronamaatregelen en wanneer dit niet goed gebeurt zullen we moeten optreden.”

Geen andere keus
Het bestuur van VV Achates vind het spijtig de maatregelen te moeten aanscherpen maar geeft aan geen andere keus te hebben. “De gevolgen van Corona en de maatregelen zijn soms discutabel maar zijn er wel ter bescherming van ons allen. De afgelopen maanden hebben we ons met een kleine groep vrijwilligers ingespannen om iedereen weer veilig te laten trainen en voetballen maar uiteindelijk moeten we er met elkaar voor zorgen dat er geen nieuwe situatie komt waarbij er niet meer gesport mag worden en moeten we een ieders gezondheid in de gaten houden.”

Meer berichten