<p>FAST verloor van VC Sneek.</p>

FAST verloor van VC Sneek.

(Foto: Jurgen Peters)

Strijdbaar FAST verliest in Sneek

  •   keer gelezen   Sport

SNEEK | Het vernieuwde FAST heeft in de competitie-ouverture tegen VC Sneek een nederlaag geleden. In de door coronamaatregelen lege Sneker Sporthal werd het 3-0 (25-22, 25-23 en 25-14) voor de thuisploeg. 

De gastvrouwen waren sterker, maar trainer Ivo Martinovic was tevreden over het door FAST gehaalde niveau. Vooral het spel in de eerste twee sets beviel de verliezend coach. “Het gevoel is dubbel verliezen en toch tevreden zijn.”

Perspectief
Toch bood de wedstrijd in Sneek perspectief voor het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis. De FAST-ploeg kent een aantal debutanten op het hoogste niveau, Sneek daarentegen niet, en daar zat ook het verschil tussen beide teams. Onder aanvoering van de sterk serverende Anne Heesakkers was FAST dicht bij winst van de tweede set. Het lukte de ijverige ploeg echter niet ‘los’ te komen van de tegenstander, die via 25-23 een 2-0 voorsprong nam. De teleurstelling werkte in de derde set te lang door om het tij te doen keren. Bij het naderen van de big points herstelde FAST zich, en op 24-14 werden vier matchpoints weggepoetst. Het was niet voldoende om een 3-0 nederlaag af te wenden. Martinovic zag ondanks de nederlaag aanknopingspunten. De Rhedenaar had spelvreugde, teamgeest en goede spelelementen gezien. “Het is geen schande van Sneek te verliezen. We kunnen met dit spel verder.”

Thuiswedstrijd
Zondag speelt FAST thuis in Sint Anthonis. Tegenstander is dan Eurosped uit Vroomshoop. De aanvang in de Activiahal is 15.30 uur. Wegens de Coronamaatregelen is het duel niet toegankelijk voor publiek. De wedstrijd wordt live uitgezonden. FAST deze week op haar social media via welk kanaal de uitzending plaatsvindt.

Meer berichten