<p>Afgelopen zomer zijn er al flink veel opnames gemaakt op de velden van Olympia&#39;18.</p>

Afgelopen zomer zijn er al flink veel opnames gemaakt op de velden van Olympia'18.

(Foto: Bas Delhij)

Olympia’18 vanavond opnieuw te zien bij EenVandaag

  •   keer gelezen   Sport

BOXMEER | Voor de vierde keer dit jaar zal de Boxmeerse voetbalclub Olympia’18 te zien zijn op landelijke televisie. Afgelopen dinsdag zijn er opnames gemaakt op de Boxmeerse velden voor het programma EenVandaag. Onderwerp van de uitzending is de coronacrisis en de impact die het heeft op de sportclubs in heel het land. Vanavond om 18:15 uur is de aflevering te bekijken op NPO 1. 

Al sinds de intrede van het coronavirus in ons land liggen de voetbalvelden er verlaten bij. In de zomer vormde de grasmat enkel nog het toneel voor jeugdtrainingen maar daar bleef het helaas bij. “Het laatste weekend zouden we, zoals elk jaar, het jeugdtoernooi organiseren. Er zouden rond de 135 teams meedoen. We hadden ook al groen licht gekregen.” licht Robert Philips namens Olympia’18 toe. Helaas gooiden de maatregelen alsnog roet in het eten en kon het toernooi geen doorgang meer vinden.

Ook in september stond er een belangrijke gebeurtenis omcirkeld in de agenda. De Boxmerenaren zouden een belangrijke derby spelen tegen Volharding uit Vierlingsbeek. Een wedstrijd die op het allerlaatste moment toch geen doorgang kon vinden. Eén van de spelers van Volharding was namelijk positief getest. “Dat was wel echt heel zuur. Die jongens leven echt voor het spelletje. Ze waren echt heel erg teleurgesteld.”

EenVandaag
Voor de eerste EenVandaag aflevering werd de club met name benaderd om iets toe te lichten over het financiële plaatje. De daaropvolgende uitzendingen legden meer focus op de spelers en het bestuur zelf. “Laatst zijn we dus opnieuw benaderd voor nóg een item. Je bouwt zo best wel een band op met die programmamakers. Floris, de interviewer, is een geweldige gast. Zelf ook een man die leeft voor de sport” vertelt Philips enthousiast. “Floris vertelde mij dat ik de vorige keer nog heel positief was, maar dat hij nu al een heel andere man voor zich zag zitten. Hij kent ons dus inmiddels ook goed ”

Het is dat optimisme dat bij de voetballers van Olympia’18, maar ook landelijk, steeds verder te zoeken is. Naast het gemis van de sport is ook de financiële buffer niet eindeloos. Philips prijst hoofdsponsor Maurice van Neerven voor de bijdragen en steun, maar erkent ook dat dit seizoen erg moeilijk is. “En dat komt zeker ook omdat we geen perspectief hebben. Niemand weet hoelang dit nog door gaat. En áls het straks weer door kan gaan, hoeveel mensen weten ons dan nog te vinden?” 

Aflevering vijf
Toch is Philips niet volledig bij de pakken gaan neerzitten. “Ook nu zie je dat sport verbroedert. En zoals Mark Rutte van de week ook al aangaf, we komen hier samen doorheen.” En dan staat team van EenVandaag hoogstwaarschijnlijk wederom op de velden in Boxmeer voor aflevering vijf. “Als straks alles weer open gaat, dan weet ik zeker dat Floris en zijn team weer langs komen voor een vervolg.”

Meer berichten