De jeugd van Flamingo's trainde woensdag voor het eerst op de velden van De Heijkuul.
De jeugd van Flamingo's trainde woensdag voor het eerst op de velden van De Heijkuul. (Foto: Jos Gröniger)

Volleybalteams Flamingo’s strijken neer op sportpark De Heijkuul

  •   keer gelezen   Sport

GENNEP | Indoorsporten in de lenteachtige buitenlucht. Zoals het een flamingo betaamt strekken de volleyballers van de Roze Vogols uit de Niersstad sinds afgelopen week de benen in de buitenlucht. Volleyballen in de sporthal is de breedtesporters nog niet gegeven maar omdat mensen tot 27 jaar wel hun teamsport buiten mogen beoefenen, heeft Flamingo’s aangeklopt bij de voetballers van Vitesse’08. Woensdag bouwden de jeugdtrainers van Flamingo’s er voor het eerst de netten op.

Door Jos Gröniger

Op sportpark de Heijkuul zet Vitesse’08 de poorten open voor de volleyballers, die sinds medio december niet meer mochten trainen. In de lente van 2020 week Flamingo’s uit naar het buitenterrein achter de Maria Gorettischool aan de Picardie. Dat terrein is nu voorbestemd voor de nieuwe tijdelijke sporthal. Bovendien is er geen lichtinstallatie om Coronaproof trainingsuurtjes rond de zonsondergang mogelijk te maken.

De Technische Commissie van Flamingo’s deed daarom een beroep op Vitesse’08, dat graag bereid was de accommodatie te delen. De miniteams met leden tot twaalf jaar beten woensdagmiddag het spits af. Vroeg in de avond trainden enkele jeugd- en damesteams er, en inmiddels ligt er een plan om op vrijdagavond bij kunstlicht te trainen. Daarbij wordt rekening gehouden met de avondklok. Er wordt dat tot 20.30 uur getraind op sportpark De Heijkuul.

Namens Flamingo’s zag Loes Geurts de verrichtingen tevreden aan. “We zijn blij dat Vitesse ons gratis gebruik laten maken van de velden, en de lichtinstallatie. Daardoor kunnen we onze leden tot 27 jaar weer trainingen bieden.”

Of je het nu noaberschap of collegialiteit noemt, bij Flamingo’s is de leiding zeer ingenomen met de gastvrijheid van de plaatsgenoot. “Wie weet waar het in de toekomst nog toe kan leiden”, zegt Loes Geurts.
In de jaren dat Vitesse’08 nog bespeler was van sportpark De Groes in het hartje van Gennep sloegen de volleyballers er jaarlijks de tenten op voor het internationale volleybaltoernooi. Ondanks het feit dat Vitesse’08 al jaren geleden verhuisd is, maakt Flamingo’s nog altijd gebruik van De Groes. Het internationale toernooi heeft plaatsgemaakt voor een jeugd- en recreantentoernooi maar nog altijd wordt er in het Hemelvaartweekend gesport en gefeest met Flamingo’s als organisator.

Vitesse jeugdvoorzitter Stef Hoeijmakers sluit ook in de toekomst vormen van samenwerking niet uit. “Dat zou kunnen bij een uitwisseling of het organiseren van een gezamenlijke feestavond. Op dit moment vinden we het mooi om Flamingo’s te helpen. De club zocht in eerste instantie trainingsruimte voor de jonge jeugd. Wij hebben aangeboden dat er hier ook plek voor de oudere jeugd is. We bieden de club daarom nu twee dagdelen (woensdagmiddag en vrijdagavond) om te trainen en ruimte om materialen op de bergen. Daar hoeven we geen vergoeding voor te hebben. Ook hebben we rekening gehouden met onze eigen leden. Zij worden niet in hun mogelijkheden beperkt.”

De samenwerking past volgens Hoeijmakers in het hedendaagse leven. “De basis is dat iedereen die dat wil moet kunnen sporten. Daarnaast willen we andere verenigingen helpen waar dat kan. Deze tijd van Corona roept dergelijke acties op.”

Meer berichten