FAST was Peelpush de baas.
FAST was Peelpush de baas. Foto: Matthee Moons.

FAST maatje te groot voor Peelpush

Sport 283 keer gelezen

MEIJEL | De eerste Limburgs-Noord Brabantse derby in de Eredivisie Volleybal is gewonnen door FAST. In sporthal De Körref in Meijel werd Peelpush met 0-3 (17-25, 23-25 en 20-25) verslagen.

De ploeg van trainer Ivo Martinovic toonde andermaal aan een steeds betere balans te vinden. Een serverend en aanvallend oppermachtig FAST nam in Meijel in de eerste set vlot afstand van de thuisploeg. Het sterke spel zorgde ervoor dat het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis steeds een veilige marge hield. Peelpush sprokkelde uiteindelijk nog zeventien punten bij elkaar, maar zag dat de set moeiteloos naar FAST ging. Het krachtsverschil werd in de volgende set aanvankelijk minder tot uiting gebracht in de score. Toch sloegen de speelsters van Martinovic weer een groot gat. Na 11-17 voorsprong dacht FAST de tweede set op zak te hebben. Niets was minder waar. Peelpush sloop dichterbij en had met 22-20 de set voor het grijpen. Met een uiterste krachtinspanning stelde FAST orde op zaken: 23-25. Ook in de derde set nam FAST een ruime voorsprong, maar liet het de thuisclub met de finishlijn in zicht dichterbij komen. Het waren de wissels die FAST weer op weg hielpen: 20-25.

‘Nog wisselvallig’
Martinovic was bovenal tevreden met de gespeelde wedstrijd en het resultaat. Een verklaring voor de terugval aan het einde van de sets had hij niet. “We zijn nog wisselvallig”, concludeerde de trainer die ook zag dat zijn team steeds hoger piekt terwijl de dipjes steeds kleiner worden. “We zijn met onze gedachten soms al bij de winst en dan niet meer genoeg gefocust. Het is een kwestie van ervaring, maar ook daar werken we aan.”
FAST bezet na drie speelronden in de Degradatiepoule de tweede plaats achter Eurosped. Zondag treft de ploeg nummer drie Laudame Financials VCN uit Capelle aan den IJssel. De wedstrijd begint om 15.30 uur.