De sportverenigingen in de gemeente Cuijk verkeren volgens wethouder Maarten Jilisen 'nog niet in acute geldnood'.
De sportverenigingen in de gemeente Cuijk verkeren volgens wethouder Maarten Jilisen 'nog niet in acute geldnood'. Foto: Hanny van der Linden

Cuijk: ‘Geen sportvereniging in acute geldzorgen’

Sport 650 keer gelezen

CUIJK | Er zijn geen sportverenigingen in de gemeente Cuijk die in acute geldnood verkeren. Dat schrijft sportwethouder Maarten Jilisen (Liberaal LvC) in een brief aan de gemeenteraad. “Maar de effecten van de lockdown zijn wel duidelijk zichtbaar en hebben impact”, aldus Jilisen.

Door Martijn Schwillens

De wethouder voerde onlangs digitaal overleg met alle sportverenigingen. “Het algemene beeld bij de aanwezige verenigingen was dat zij niet in acute problemen verkeren. Bij de verenigingen die beschikken over een eigen accommodatie zijn de effecten van de lockdown in kader van de COVID-crisis echter duidelijk zichtbaar en hebben in meer of minder mate impact op de financiële huishouding”, stelt Jilisen. “Voor nu is het beeld dat deze gevolgen te overkomen zijn, maar de rek is er wel uit. Wel bestaan er verschillen tussen de verenigingen waarbij voor sommigen de bodem van de schatkist in zicht komt.”

Maatwerk-regelingen
Mochten door de COVID-crisis alsnog financiële problemen ontstaan bij sommige sportverenigingen, dan wil de gemeente ‘maatwerk-regelingen’ treffen. Jilisen legt uit: “Met alle verenigingen worden nu afzonderlijke gesprekken gepland om beter inzicht te krijgen in hun financiële situatie en worden mogelijke maatwerk oplossingen verkend. Als dat noodzakelijk mocht zijn.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant