FAST was een maatje te groot voor Peelpush.
FAST was een maatje te groot voor Peelpush. Foto: Peter Gommans

Hongerig FAST nadert eerste plaats in Degradatiepoule na winst op Peelpush

Sport 263 keer gelezen

GENNEP | Eredivisionist FAST blijft hongerig tot het seizoeneinde. De ploeg die naast een plek in de bekerfinale greep, heeft de zinnen gezet op de eerste plaats in de degradatiepoule. Zondagmiddag moest Peelpush de weg vrijmaken voor het samenwerkingsteam uit Gennep en Sint Anthonis. De 3-0 overwinning (25-23, 25-17, 25-22) vormde een mooie opmaat voor de start van afscheidstournee van de stoppende coryfeeën Steffie Janshen en Rachel Feron en de vertrekkende Lara Hendricks.

Het drietal verdedigde zondag voor het laatst de clubkleuren van FAST op ‘eigen’ Gennepse bodem. Dat het gebeurde zonder publiek kon de dadendrang niet drukken.

Nog even lastig...
FAST had het aanvankelijk moeilijk in de Limburgse derby tegen Peelpush, dat een week geleden verraste met een knappe 0-3 zege bij VCN in Capelle. De Meijelse dames hadden voortdurend de leiding maar met 25-23 draaide FAST de rollen om. In de tweede en derde set had de thuisploeg geen kind aan de bezoekers. FAST bouwde een ruime voorsprong op en kon zich vervolgens enkele fouten veroorloven. Met 25-23 kon Peelpush de score een enigszins redelijk aanzicht geven maar het voorkwam de 2-0 voorsprong voor FAST niet. De nummer drie uit de nacompetitie zonder echte prijs drukte in de derde set krachtig door. Met Steffie Janshen als libero en Rachel Feron als spelverdeelster werden de fraaiste aanvallen opgebouwd. De gretige aanvalsters Lara Hendricks, Joska Franssen, Lisan Siemonsma, Anne Heesakkers, en Michelle Koolen maakten korte metten met de Meijelse verdediging. De publiekswissel voor Rachel Feron en Lara Hendricks stelde het matchpoint even uit. De bezoekers maakten met een netfout zelf een eind aan een interessant maar eenzijdig duel: 25-17.

Goede uitgangspositie?
De driepunter brengt FAST op de tweede plaats in de nacompetitie, die het zo graag als winnaar afsluit. Bepalend voor het bereiken van de eerste plek is het resultaat dat FAST zaterdag behaalt tegen Laudame Financials VCN. De ploeg uit Capelle is een tegenstander die in drie eerdere ontmoetingen met de winst aan de haal ging. Een geslaagde revanche (winst met drie punten) geeft FAST de beste uitgangspositie voor het naderende competitieslot.
FAST kan dan de eerste plaats opeisen door het inhaalduel tegen Set Up’65 in Ootmarssum (woensdag 12 mei) ook te winnen. First things first. Eerst de wedstrijd zaterdag in Capelle aan den IJssel. De aanvang daar is 13.30 uur.

V.l.n.r.: Steffie Janshen, Rachel Feron en Lara Hendricks.