<p>Sportverenigingen, zoals SIOL, krijgen een eenmalige extra subsidie van 750 euro vanwege het wegvallen van inkomsten door corona.</p>

Sportverenigingen, zoals SIOL, krijgen een eenmalige extra subsidie van 750 euro vanwege het wegvallen van inkomsten door corona.

(Foto: Bas Delhij)

Alsnog extra subsidie voor sportclubs en verenigingen in Cuijk

  •   keer gelezen   Sport

CUIJK | Sportclubs en culturele verenigingen in de gemeente Cuijk kunnen toch nog rekenen op een extra subsidie van in totaal 45.000 euro als tegemoetkoming voor misgelopen inkomsten door corona. 

Aanvankelijk wilden wethouder Maarten Jilisen (Liberaal LvC) en Joost Hendriks (CDA) niet verder gaan dan een eenmalige subsidie van in totaal 80.000 euro. Deze noodsteun was aanvankelijk alleen bedoeld voor clubs die op omvallen stonden. Voor de rest moesten verenigingen maar een beroep doen op hun spaarpot of sponsors. Dat was tegen het zere been van met name sportclubs, die hun onvrede ook kenbaar maakten en daarin de gemeenteraad als medestander vonden. Daarom trekt Cuijk nu nog eens 45.000 euro uit voor de verenigingen. De hoogte van het subsidiebedrag -uiteenlopend van 250 tot 750 euro per club- wordt bepaald aan de hand van het aantal contributie betalende leden. Cultuurinstellingen zonder leden krijgen 250 euro.

Meer berichten