<p>Gerrie Heijl met in haar hand het affiche voor het Open Cuijkse Fierljepkampioenschap.</p>

Gerrie Heijl met in haar hand het affiche voor het Open Cuijkse Fierljepkampioenschap.

(Foto: Martijn Schwillens)

Fierljeppen voor het goede doel op Cuijkse sportpark

  •   keer gelezen   Sport

CUIJK | Op zondag 5 september vindt op sportpark De Groenendijkse Kampen in Cuijk het Open Cuijkse Fierljepkampioenschap plaats. Het event maakt deel uit van de festiviteiten rondom het 90-jarig jubileum van JVC Cuijk, maar dient een hoger maatschappelijk doel. “Een deel van de opbrengsten wordt gedoneerd aan de Stichting ALS”, zegt Gerrie Heijl.

Door Martijn Schwillens

Samen met haar broer Geert-Jan is Gerrie kartrekker van het ludieke kampioenschap. “De meeste credits moeten naar mijn broer, hoor. Hij heeft zoveel uren in dit project gestoken. Bizar veel zelfs”, zegt ze. Dat er over twee weken bij JVC met een lange lat over ‘Kuukse slootjes’ wordt gesprongen voor de Stichting ALS, is niet toevallig. “Een goede vriend van ons, en met name van mijn broers Geert-Jan en Robbie, is getroffen door deze ziekte: Peter van Voorst. Een jonge vader, verschrikkelijk gewoon. ALS is helaas nog steeds een doodvonnis. Zodoende willen we geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Hun vriendengroep heet The Oceans. Zij doen al zolang ik ze ken alles samen. Vakanties, weekendjes weg, met z’n allen naar het terras of voetbal.” 

Dag met een lach en een traan
“Eerder dit jaar hebben ze al eens meegedaan aan ‘Vijf tegen vijf’ (spelshow op RTL4) en onlangs hebben ze nog een korte vakantie geregeld voor Peter”, vervolgt ze. “Toen hij met zijn vrouw uit eten was, stapte Trijntje Oosterhuis binnen om voor hem te zingen. Als ik er te lang over praat, word ik emotioneel. Maar ik vind ‘t fantastisch dat ze zoveel voor hem doen.”
Telefonisch vanaf zijn vakantieadres benadrukt Geert-Jan dat het ‘vooral een gezellige dag moet worden’. “Voor sommigen van ons is het een dag met een lach en een traan, maar voor alle deelnemers wordt het één grote bak gezelligheid. Teams van drie strijden om het Kuuks kampioenschap, maar er zijn ook natte poedelprijzen voor de meest originele landing en de gekste sprong”, vertelt hij. De jury bestaat uit Ielja Strik, Peter Dehing en oer-JVC’er Jan Raab.

‘Het is vooral ludiek bedoeld. De insteek is om zoveel mogelijk geld in te zamelen.’

Ook nog benefietwedstrijd
Het Open Cuijkse Fierljepkampioenschap is zondag 5 september van 11.00 tot 17.00 uur. Deelname kost 24 euro per team. “De Grand Prix van Zandvoort wordt live uitgezonden, dus deelnemers hoeven daar niets van te missen.” Aansluitend aan het Fierljepkampioenschap (om 17.30 uur) spelen The Oceans nog een benefietwedstrijd. “Eén helft tegen ‘de B1 van vroeger’ en één helft een gelegenheidsteam van spelers die bij JVC 1 en 3 hebben gespeeld, waarin Peter zelf heeft gespeeld”, zegt Geert-Jan tot slot.
Aanmelden voor en meer informatie over het Fierljepkampioenschap via gjheijl@yahoo.com of www.jvccuijk.nl

Meer berichten