Bij de FAST Academy krijgt de jeugd de kans zich te ontwikkelen.
Bij de FAST Academy krijgt de jeugd de kans zich te ontwikkelen. (Foto: FAST)

FAST Academy helpt jongeren hun volleybaldroom te verwezenlijken

  •   keer gelezen   Sport

SINT ANTHONIS | In het kielzog van het FAST-team dat in de Eredivisie van het vrouwenvolleybal landelijk bekendheid geniet, draagt FAST Academy mee aan het op peil houden van het niveau in Noordoost-Brabant en de Kop van Noord-Limburg. De opleiding van regionaal volleybaltalent begint binnenkort aan het vijfde seizoen. 

Opleidingstrainer Rudi Kun-Kuti is de nieuwe hoofdtrainer bij FAST Academy. “We willen het opleidingsinstituut voor de regionale jeugd zijn. Ook de ouders en trainers bij de clubs worden door FAST Academy betrokken bij de opleidingen. We werken hier ook aan de algemene ontwikkeling van de jeugd. Je groeit bij ons ook als mens.”
Bij FAST Academy kunnen jeugdige volleyballers (jongens en meisjes) werken aan de individuele ontwikkeling. De circa twintig trainingen die van september tot mei verzorgd worden, zijn een aanvulling op de trainingen en wedstrijden die bij de eigen vereniging afgewerkt worden. Bij FAST Academy wordt gewerkt in de leeftijdsgroepen Onder 13, O15 en O17 jaar. De trainingen van 90 (O13) of 120 (O15 en O17) minuten worden gehouden in de Activiahal in Sint Anthonis. De jongste groep traint op dinsdagmiddag, de O15 en O17 op zondagmorgen. Van de leeftijdscategorieën kan afgewezen worden indien de trainers dat op basis van kwaliteiten raadzaam vinden. Dat gebeurt steeds in overleg met speler en ouders. Kijk voor meer informatie of aanmelding op www.fastvolleybal.nl/fast-academy 

Meer berichten