<p>De damesselectie van MHV'81.</p>

De damesselectie van MHV'81.

(Foto: MHV'81)

Handbalsters MHV’81 debuteren in Eerste Divisie met fikse winstpartij

  •   keer gelezen   Sport

MILL/DEN HAAG | De handbalsters van MHV’81 zijn op overtuigende wijze begonnen aan hun eerste seizoen ooit in de Eerste Divisie. In Den Haag won de ploeg van de coaches Van den Akker en De Gier met 18-30 van Hercules.

Marijn Weren opende de score voor MHV. Via 1-1 stond er na tien minuten spelen 1-5 op het scorebord. De snelle aanval, één van de wapens van de dynamische handbalsters, liep goed, omdat de defensie een hecht collectief vormde. Mede door de uitblinkende keepster Nienke van de Boom kon de voorsprong al in de eerste helft verder worden uitgebouwd. Beide teams zochten de kleedkamer op met een 5-14 tussenstand. Na de rust werd al snel duidelijk dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen ondanks wat slordiger spel aan Millse zijde. Via 6-17 en 8-22 stond het halverwege de tweede helft 13-24. De debutanten Nicole Nijenhuis en Diede Baltussen maakte beiden hun eerste doelpunten. De teamprestatie resulteerde in een glansrijke 18-30 overwinning. 

Voor eigen publiek
Op zaterdagavond 25 september speelt MHV’81 DS1 tegen SEW DS2 (aanvang 20.00 uur). Tijdens deze avond staat ook de teampresentatie op het programma. Leden, sponsors en supporters zijn vanaf 18.30 uur van harte welkom in sporthal De Looierij in Mill. De toegang is gratis.

Meer berichten