FAST knokte zich bij Voltena in Werkendam naar een 3-2 overwinning.
FAST knokte zich bij Voltena in Werkendam naar een 3-2 overwinning. (Foto: FAST )

IJverig FAST toont veerkracht tegen nieuwkomer Voltena

  •   keer gelezen   Sport

WERKENDAM | Eind goed, al goed. De volleybalsters van FAST hebben zaterdag in de competitieouverture tegen Voltena de overwinning voor de poorten van de hel weggesleept. Ondanks een 2-0 achterstand werd met 2-3 gewonnen in Werkendam.

In een meer spannend en meeslepend dan hoogstaand duel met nieuwkomer Voltena uit Werkendam keek FAST na twee sets (25-19 en 26-24) tegen een 2-0 achterstand aan. De ijverige speelsters van trainer Ivo Martinovic herpakten zich en trokken met 21-25, 22-25 en 12-15 de vijfsetter naar zich toe. De eerste competitieoverwinning was er dan geen om in te lijsten, het resultaat was de beloning voor vijf sets hard werken. Thuisploeg Voltena staat niet te boek als een stilistisch gepolijst spelend team, maar de Werkendamse speelsters waren wel bereid voor elke bal te gaan. Verdedigend was de debutant moeilijk te kloppen, tot vloeiende aanvallen kwam het maar mondjesmaat. Het onervaren FAST liet zich lang meeslepen in het rommelige spel. Bij trainer Martinovic en zijn ploeg overheerste na afloop dan ook de blijdschap. “We hebben ons laten meeslepen in de chaotische strijd. Het spel kan beter. In de ijver liepen we elkaar vaak in de weg. Ik ben blij om de grote inzet die de meiden getoond hebben.”
Zaterdag speelt FAST opnieuw een uitwedstrijd. De Noord Brabants-Limburgse ploeg reist dan af naar VC Sneek, dat zaterdag verloor van landskampioen Sliedrecht Sport.

Meer berichten