<p>Lieke van Baal scoorde tegen DSS Heemskerk maar liefst dertien treffers namens MHV &#39;81.</p>

Lieke van Baal scoorde tegen DSS Heemskerk maar liefst dertien treffers namens MHV '81.

(Foto: MHV'81)

Freewheelend MHV’81 lijkt klaar voor topper

  •   keer gelezen   Sport

MILL | De handbalsters van MHV’81 blijven uitstekend draaien in de Eerste Divisie. Ook het vierde duel, tegen DSS uit Heemskerk, leverde afgelopen weekend de volle buit op. De Millse ploeg kwam vroeg op ruime voorsprong en gaf deze niet meer uit handen: 35-28.

MHV zette direct de toon in de wedstrijd. Na een kwartier spelen stonden de dames met 12-2 voor. Daarna kwamen er te veel schoonheidsfoutjes in het spel van MHV, zowel in de aanval als in de dekking. DSS kwam hierdoor iets dichterbij, maar MHV kwam niet in het gevaar. Via 15-7 stond na een half uur 20-9 op het scorebord. Daarna liet MHV’81 de teugels wat vieren, maar via 25-20 en 30-22 liep MHV uiteindelijk uit naar 35-28. Uitblinkster Lieke van Baal scoorde maar liefst dertien treffers.
Na vier wedstrijden heeft de ploeg van coaches Van den Akker en De Gier acht punten en daarmee staan ze op de tweede plaats. Een knappe prestatie van de promovendus.

Topper in Raalte
Op zaterdagavond 16 oktober is het tweede team van Kwiek de volgende tegenstander voor MHV’81. Een mooie testcase voor de Millse dames, want Kwiek DS2 staat op dit moment eerste op de ranglijst, vanwege een beter doelsaldo. Om 20.30 uur klinkt het startsignaal in sporthal Tijenraan in Raalte.

Meer berichten