Evi Bens in actie namens MHV '81
Evi Bens in actie namens MHV '81 Foto: MVH'81

MHV’81 na winst in topper aan de leiding in Eerste Divisie

Sport 279 keer gelezen

MILL | De handbalsters van MHV’81 hebben zaterdag de koppositie overgenomen van Kwiek DS2 door ze tijdens de onderlinge topper in Raalte met 22-26 te verslaan. Omdat concurrent PSV in eigen huis punten verspilde, zijn de Millse dames het enige team met de maximale score. Na vijf wedstrijden heeft de ploeg van coaches Van den Akker en De Gier tien punten.

Ook in deze wedstrijd begonnen de handbaldames, waar Meike Weren na een blessure weer meespeelde, scherp. Onder aanvoering van een wederom fantastisch keepende Nienke van de Boom liep de ploeg al snel uit. Via 0-3 en 2-5 stond na bijna twintig minuten handbal 3-8 op het scorebord. Ondanks een korte opleving bij Kwiek gingen de ploegen met 11-15 de rust in.
In de kleedkamer werd het strijdplan voor de tweede helft stap voor stap doorgesproken. Door als team te blijven handballen leek een overwinning op de aanvoerder van de ranglijst haalbaar voor MHV. De tactische keuzes pakte goed uit, want in het eerste kwartier van de tweede helft wist de thuisploeg maar drie keer te scoren (14-21). Evi Bens, die opnieuw veelvuldig het net wist te vinden en een plaag bleek voor de defensie van Kwiek, maakt de laatste goal namens MHV’81. Met 22-26 op het scoreboard was ook de vijfde overwinning op rij een feit.
Op zaterdagavond 30 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. PSV Handbal DS1, nummer 5 op de ranglijst, komt dan op bezoek in Mill.