FAST won na een slijtageslag van Eurosped.
FAST won na een slijtageslag van Eurosped. (Foto: Jurgen Peters)

FAST wint worstelpartij tegen Eurosped

  •   keer gelezen   Sport

SINT ANTHONIS | Eredivisionist FAST heeft zondag de eerste thuisoverwinning behaald. In een meer dan enerverend duel klopte de ploeg uit Sint Anthonis en Gennep het gelijkwaardige Eurosped. Na een 0-2 achterstand kwam FAST in een vijfsetter als winnaar (3-2) uit de bus. 

De wedstrijd in de Activiahal was er een met veel gezichten. Beide teams ontliepen elkaar maar weinig en dat was aan het scoreverloop af te lezen. FAST en Eurosped hadden elkaar voortdurend in het vizier of zaten op elkaars hielen. In een onnavolgbaar scoreverloop (27-29, 22-25, 25-19 en 25-23) hield FAST het hoofd koel en kwam na vijf sets op matchpoint. Een alles typerend misverstand aan Vroomshoopse zijde wierp de thuisploeg de winst in de schoot (15-13). De wisselvalligheid werd door trainer Ivo Martinovic toegeschreven aan het gebrek aan ervaring in zijn team. “We spelen zeker niet slecht maar we moeten leren de mindere momenten sneller te doorbreken. Ik ben tevreden over de inzet en veerkracht.”
Na drie speelronden en twee 3-2 overwinningen is FAST zesde met vier punten. Het is te vroeg daar conclusies aan te verbinden. Na de wedstrijden van deze week wordt wellicht meer duidelijk. Donderdag reist FAST af naar Utrecht, waar Eredivisiedebutant Booleans/VV Utrecht de tegenstander is. De FAST-oudgedienden Lisa Kersten en libero Suzan Kos spelen tegenwoordig in de Domstad.

Meer berichten