O.S.S.'20 tegen FC Twente. (Foto: Jeroen Engelen)
O.S.S.'20 tegen FC Twente. (Foto: Jeroen Engelen)

O.S.S.’20 maakt indruk tegen FC Twente, maar verliest nipt

  •   keer gelezen   Sport

OSS | O.S.S.’20 heeft het FC Twente in de TOTO KNVB Beker zeer moeilijk gemaakt. Een prachtige treffer van Ramiz Zerrouki voor rust en een goal in de extra tijd leverden de bezoekers een 0-2 overwinning op. 

Natuurlijk hoopten veel van de ruim 1.500 toeschouwers in het Frans Heesen Stadion vanavond op een stuntje. Maar hoe realistisch is dat als Derdedivisionist tegen de nummer zeven van de Eredivisie? De hoop verdween na een kwartier toen Algerijns international Ramiz Zerrouki de bal in de kruising ramde: 0-1. Al lag Bart Spierings wel met een hoofdblessure op de grond, dus had scheidsrechter Martin Pérez niet af moeten fluiten? De bezoekers konden het duel na zo’n half uur eigenlijk al beslissen, toen centrale verdediger Jari van Ginkel een overtreding maakte in het zestienmetergebied. Spits Ricky van Wolfswinkel schoot de penalty echter over. Aan de andere kant was Joep van der Velden dichtbij de 1-1, maar doelman Lars Unnerstall tikte het schot over de lat.

Aanvallend O.S.S.’20
In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. O.S.S.’20 speelde aanvallend en met lef en kreeg zelfs kansen op de 1-1. Zoals Julian Calor, die zijn schot net over de lat zag vliegen. Aan de andere kant was het oppassen voor FC Twente en dat met name voor Van Wolfswinkel. De spits kreeg een levensgrote kopkans, maar vanaf enkele meters van de doel kopte hij via de grond over. De 0-1 bleef op het scorebord staan en met de steun van het publiek speelde O.S.S.’20 alles of niets. Doelman Rick van der Leest (die het vertrouwen krijgt in de beker) ging zelfs mee naar voren, maar de bezoekers hielden stand. In de absolute slotfase werd het tegen de verhouding nog 0-2 door opnieuw Rezzouki, al ging er wel een overtreding aan vooraf.

Trotse trainer
Trainer Bertran Kreekels was erg trots na afloop: “We hebben een hele goede prestatie geleverd. Gevoetbald wanneer het kon, druk gezet tegen een Eredivisieclub, opportunistisch gespeeld en kansen gecreëerd. Natuurlijk gaven we ook vier a vijf kansen weg, maar dat is logisch tegen FC Twente. Het lullige van de tegengoals is dat er wel wat aan vooraf ging. Bij de 0-1 lag Bart op de grond met een hoofdblessure. De scheidsrechter liet doorspelen, maar later in de wedstrijd lag het spel wel een keer stil toen er een speler van Twente op de grond lag. De tweede goal was dubieus. Dat is net even het verschil wat de scheidsrechter meegeeft aan Twente.” Kreekels kan zijn ploeg niets verwijten. “We kregen kansjes, corners en indraaiende vrije trappen, maar dan moet je net het geluk hebben dat ie goed valt. Aan de andere kant had FC Twente het duel ook eerder in het slot kunnen gooien.” Hij vervolgt: “We stonden goed en dwongen Twente een kant op. Dat ging wel aardig. Normaal gesproken zetten we tegen tegenstanders met minder voetballende kwaliteiten overal hoog druk, tegen Twente deden we dat net iets anders. De links- en rechtsbuiten waren ondersteunend aan de backs. Maar de jongens hebben het uitstekend gedaan. Een speler als Tom Pijnenburg was fantastisch, Bob Zonnenberg speelde prima en Tim Waterink deed het erg goed. Zo kan ik nog wel even doorgaan.”
 

Meer berichten