SPES piekt op juiste moment

  •   keer gelezen   Sport
REUVER / MILSBEEK - En weer heeft SPES het geflikt. Vanuit geslagen positie hebben de Milsbeekse korfbalsters zich weten te plaatsen voor de indoor korfbalfinale. Zondagmiddag klopten de als nummer vier geëindigde ploeg Swift uit Velden, dat de competitie als eerste afsloot. In de eindstrijd neemt de titelverdedigster het zaterdag op tegen De Korfrakkers uit Erp.

In Reuver trof SPES in Swift een gewenste tegenstander. Tegen de Veldense korfbalsters dolf de ploeg van trainster Petra Steenhuis Geelhoedt in de competitie twee keer het onderspit. In de kruisfinales golden echter andere wetten. "Dat is nou pieken op het juiste moment", zegt de Graafse trainster, "Bij ons staan de poppetjes op de juiste plaats. Bovendien weten we van Swift dat het een vaste speelwijze heeft. We hebben de juiste druk op de goede speelsters kunnen zetten."

[image=174680]

In Reuver keek SPES halverwege tegen een 12-13 achterstand op. "Swift werd in mijn ogen op de been gehouden door de scheidsrechter", zegt Steenhuis Geelhoedt, die SPES op het goede moment zag toeslaan. "Bij 18-18 kwam het breekpunt. We stootten toen door naar 22-18." Swift kwam via twee strafworpen nog terug tot 23-22 maar met haar zevende treffer schoot Anouk Janssen SPES via 24-22 naar de finale.
De doelpunten bij SPES kwamen op naam van Anouk Janssen (7), Yara Koster (5), Desiree Nagels (5), Caroline Lamers (4), Femke Wijnhoven (2) en Judith van den Broek.


Meer berichten