Kanshu-Do geeft workshop karate

  •   keer gelezen   Sport
CUIJK - Karatevereniging Kanshu-Do in Cuijk traint traditioneel Shotokan karate. Binnen deze stijl vormen bovengenoemde principes een belangrijk onderdeel van de training. Centraal staan steeds coördinatie en motorische vaardigheden, waarbij het meer benaderd wordt als een vechtkunst, dan als een vechtsport. Voor belangstellenden houdt de verenigingen twee workshopavonden.

Karate is een fysieke weg voor mentale ontwikkeling, mentale weerbaarheid. Een filosofie, ontwikkeld door de samoerais in het oude Japan. Een gegeven wat nog steeds van toepassing is in onze moderne tijd. Een tijd waarin we ook steeds meer beseffen dat gezond oud worden belangrijk is. Je moet nu investeren om later zelf mobiel te kunnen zijn, een idee wat ook door de Okinawaanse bevolking gedragen wordt.

[image=302349]

Op vrijdag 6 en 13 maart geeft karatevereniging Kanshu-Do in sporthal De Kwel/Laco een gratis workshop karate-do. De aanvang van de workshop is om 19.30 en duurt tot ongeveer 21.15. Daarna start op vrijdag 20 maart de beginnerscursus van ongeveer 3 maanden. In deze workshop bied de vereniging een breed beeld van wat vechtkunst en karate in totaliteit is. Daarna kunnen belangstellenden kijken of ze de eerste stap op deze weg willen zetten. Via sport naar do. Sport is niet verkeerd. Jonge mensen moeten zich meten. Binnen het Shotokan is controle heel belangrijk. Typerend aan de stijl zijn de lage standen, krachtig uitgevoerde technieken en het streven naar perfectie. Het gaat om snelheid en kracht en die inzetten wanneer je dat wilt en stoppen wanneer je daarvoor kiest.
Kanshu-Do is een karatevereniging, die als doel heeft om het karate op non-profit basis te verspreiden. De vereniging staat onder leiding van rijkserkend karateleraar Theo Bergmans. De club beoefent het karate op een breed vlak en is daarom niet alleen gericht op de sport wedstrijdkarate, maar juist op lichaamsbeheersing, zelfverdediging, lichaamsbeweging en karate-do, waarbinnen discipline, controle en respect belangrijke kernwoorden zijn. Kanshu-Do kenmerkt zich tegelijkertijd ook als een club van enthousiaste sportbeoefenaars. De leden van alle leeftijden zijn betrokken bij elkaar en bij het clubgebeuren en er is zeker ook ruimte voor gezelligheid en sociaal contacten.
Voor meer informatie zie www.kanshudo.nl of neem contact op met Theo Bergmans: 0485-454870
Meer berichten