Flamingo's klaart klus in Groningen

  •   keer gelezen   Sport
GRONINGEN / GENNEP - Topdivisionist Flamingo's heeft vandaag ook de tweede wedstrijd van dit weekend geworden. In Groningen werd Donitas met 3-0 aan de zegekar gebonden. Evenals bij het zaterdagduel in Apeldoorn het geval was waren de Roze Vogels binnen een uur klaar.

[image=302420]

Volgens coach Joep van der Heijden maakte Flamingo's ook in het tweede duel binnen twee dagen een fitte indruk. "Op twee opeenvolgende dagen spelen is in het volleybal geen probleem. Waar we wel bezorgd om waren was de reisafstand maar daar hebben we een oplossing voor gevonden. We hebben vandaag met de hele ploeg bij een collega van me in Assen gegeten en zijn daarna doorgereden naar Groningen." In Donitas trof Flamingo's geen lastige tegenstander. "We wonnen de sets in 16-25, 17-25 en 23-25", zegt Van der Heijden, "Alleen in de derde set was de concentratie wat minder."

[image=302424]

Door de overwinning is Flamingo's koploper Taurus uit Houten tot op drie punten genaderd. Als zaterdag het inhaalduel tegen Dynamo in Apeldoorn gewonnen wordt, is de kloof met Taurus gedicht. De clash met de koploper voltrekt zich op zaterdag 11 april in Gennep.
Bang voor die confrontatie is Van der Heijden niet. "Nee, we zitten in een flow, en gaven in 2015 pas één set af. We hebben halverwege in een dip gezeten en punten verspeeld en drie wedstrijden achteropgeraakt. Wat ongemerkt zijn we naar de top geslopen. De ogen zijn nu op ons gericht maar we voelen geen druk."
In de slotfase van de competitie hebben Joep van der Heijen, assistent Patrick Tonnaer en zijn ploeg maar één doel. "We willen promoveren naar de Eredivisie. Het bestuur van Flamingo's wil er vol voor gaan. In 2016 bestaat de club 60 jaar. Zou mooi zijn om dan voor het eerst in de clubhistorie in de Eredivisie te spelen."
Meer berichten