G-toernooi SIOL: 'Gaat ons om 't plezier'

  •   keer gelezen   Sport
CUIJK - Sporthal De Kwel in Cuijk vormt zaterdag 21 januari alweer voor de vijfde keer het decor van het Rabobank Indoor G-toernooi van SIOL. "Onze deelnemers komen met een lach en ze gaan weer met een lach", zegt Leon Rijckhart van de toernooicommissie.

[image=201966]

"Het gaat ons om het plezier", vertelt mede-organisator Ivo Broeren. "In dat kader staat een verhaal van een jongetje van Theole me nog helder bij. Die moest huilen van plezier nadat ze gewonnen hadden. Het sportieve aspect staat niet voorop, maar iedereen is natuurlijk wel fanatiek."
Het G-toernooi kent acht deelnemers, waaronder gastheer SIOL, Theole (Tiel) Blauw Geel’38 (Veghel) en teams van Werkenrode en de Stichting KLEUR. Paul Broeren vult aan: "We hopen dat het toernooi nog meer naam krijgt, waardoor het deelnemersveld verder kan doorgroeien."

G-voetbal
Dat het G-toernooi door SIOL wordt georganiseerd, is niet helemaal toevallig, weet Bram van den Acker. "SIOL is de enige club in het Land van Cuijk met G-voetbal voor junioren. Andere G-teams in de regio bestaan uit senioren. De tegenstanders van ons G-team komen dan ook van verder weg, meestal uit Limburg. Dit toernooi geeft niet alleen een boel plezier aan de spelers en vrijwilligers, maar het biedt voor ouders ook een kennismaking met G-voetbal. We willen hen dan ook uitnodigen om eens te komen kijken." Ivo vult aan: "G-voetbal is niet alleen voor spelers met een lichamelijke of geestelijke beperking, maar ook voor spelers met een ‘vlekje’, zoals een gedragsstoornis."

Toernooien
Behalve het G-toernooi is de toernooicommissie ook verantwoordelijk voor het Internationaal Aviko Toernooi (2 en 3 juni 2012). Leon: "Dat toernooi is veel anders qua opzet, met bijna 50 deelnemende jeugdteams. Bij het G-toernooi komen de spelertjes met een lach binnen en vertrekken ze weer met een lach. En niemand gaat met lege handen naar huis!"
Het toernooi is zaterdag van 12.00 uur tot 17.30 uur. De hele dag zorgt een deejay voor de muzikale aankleding en de prijsuitreiking wordt gedaan door de Cuijkse profvoetballer Zarko Grabovac (voorheen Blackpool en Fortuna Sittard, nu Helmond Sport). De entree is gratis.
Meer info: www.siol.nl.
Meer berichten