Zilver voor Daphny van den Brand

  •   keer gelezen   Sport
SINT MICHIELSGESTEL – Marianne Vos werd op het circuit van de Ruwenberg in Sint Michielsgestel Nederlands kampioen veldrijden voor vrouwen. Ze versloeg in de spurt de kampioen van vorig jaar Daphny van den Brand. De Zeelandse reed een sterke race, maar had in de sprint geen schijn van kans tegen de nieuwe Nederlandse kampioen. Sanne van Paassen werd derde.

Door: Peter Kuijpers

[image=162529]

De voorbereiding voor Daphny van den Brand was niet optimaal. De Europese kampioen kwam ziek terug van Mallorca en de mist op oudjaars-dag veroorzaakte nog wat malheur op de luchtwegen. Van den Brand: “Ik zie wel waar ik eindig. Ik kan niet meer dan mijn stinkende best doen. Ik heb wat getraind en de laatste ritten gingen al beter.”

[image=162525] [image=162524]

Van acquit af vormde zich al snel het latere podium. Sanne van Paassen, Daphny van den Brand en wereldkampioene Marianne Vos bepaalden de strijd. De rest kon al na één ronde fietsen voor het Keycord en de kleurplaat. Ronde na ronde bleef het drietal bijeen. Van den Brand probeerde het nog even maar kreeg niet meer dan twintig meter van Vos. Van Paassen moest twee rondes voor het einde afhaken. Een mistrap in de zandbak bracht haar op een dertig meter achterstand wat de studente Bedrijfswetenshappen in Wageningen naar een derde plek verwees. Het goud kwam om de hals van Vos die Van den Brand ruim in de sprint klopte.

[image=162523][image=162526][image=162527][image=162528]

Geprek na afloop Peter Kuijpers met Daphny van den Brand :
Meer berichten