Winst Skunk mannen in Gennep

Sport 42 keer gelezen
GENNEP - Het eerste herenteam van Skunk heeft goede zaken gedaan in strijd om de bovenste plekken in de Promotieklasse. In Gennep werd middenmoter Flamingo’s verslagen met 0-4.

[image=198114]

Vooraf waakte Skunk voor onderschatting, aangezien enkele topploegen uit de competitie punten verspeeld hadden tegen het getalenteerde team uit Gennep. Daarnaast was het de eerste wedstrijd in een serie van vier waarin Skunk de onderste vier ploegen uit de competitie tegen zal komen. Deze serie zal cruciaal zijn voor het verdere verloop van de competitie.

Pakte goed uit
Wellicht was het deze spanning die ervoor zorgde dat Skunk wisselvallig aan de wedstrijd begon. Gespannen spelend werd de tegenstander in het zadel geholpen door legio persoonlijke fouten aan Veghelse zijde. Aan het einde van de set gaf de individuele klasse van Skunk de doorslag waardoor de set gewonnen werd met 21-25. Die scherpte werd meegenomen naar de tweede set, wat resulteerde in attractief volleybal en een duidelijke eindstand van 15-25. In de derde set sloop er toch weer wat onderschatting in het spel van Skunk. Flamingo’s nam een voorsprong van 10-8 en Skunk vocht tegen zichzelf. Coach Bakker greep in met enkele wissels en dit pakte goed uit: 13-16. Toch liet Skunk Flamingo’s weer terugkomen tot 23-23. Twee cruciale blokkeringen van Skunk beslisten de set: 23-25.

Streven
In de vierde set was Skunk weer scherp en freewheelde het naar het einde van de wedstrijd: 16-25. Een 0-4 overwinning en daarmee een goede prestatie van Skunk. Desondanks was het spel nog niet constant genoeg naar mening van coach Bakker: “We moeten ernaar streven dat we zo’n tegenstander vier sets lang onze wil opleggen, vandaag lukte dat maar twee sets.” De doelstelling van Skunk is duidelijk, de maximale score behalen tegen de lager geklasseerde tegenstander. De komende weken zal duidelijk worden of deze missie zal slagen voor de mannen van Bakker.