Volharding klopt SSS’18 op valreep

  •   keer gelezen   Sport
VIERLINGSBEEK – Volharding besliste de zeer sportieve derby tegen SSS’18 ver in blessuretijd in haar voordeel. Net als eerder dit seizoen in Overloon won Volharding met 1-0. Voor maar liefst 1500 toeschouwers haalde spits Erik Ermers diep in blessuretijd de trekker over. Grote winnaar was echter de Vierlingsbeekse penningmeester.

Volharding zal door deze overwinning volgende week definitief als tweede eindigen. Sparta’25 werd in Beek en Donk kampioen door Rios’31 met 2-0 te verslaan. SSS’18 is een punt verwijderd van deelname aan de nacompetitie.

[image=96525]

De burenruzie tussen Volharding en SSS’18 was net als voor de winterstop in Overloon een duel vol strijd, maar weinig goed voetbal. De nummers twee en drie van de tweede klasse H hadden weer te veel respect voor elkaar en dat leidde tot weinig hoogtepunten voor beide doelen. Het eerste kwartier was van Volharding-zijde nog wel aardig met kansen voor Erik Ermers en Johan Vullings. Vervolgens waren de gasten tweemaal gevaarlijk via Paul Janssen en Stan van Raay, die aan de ketting lag bij Volharding-captain Rob Branje.
De tweede helft was het aanzien nauwelijks waard. Volharding ging mee in het opportunistische spelletje van SSS’18 en dat kwam het schouwspel niet ten goede. Volharding bleek uiteindelijk de langste adem te hebben. De gasten raakten vermoeid en probeerden het alleen nog maar met lange ballen. De thuisclub trok het initiatief in de slotfase naar zich toe. Erik Ermers eiste daarbij de hoofdrol op. Ruim in blessuretijd vond hij uiteindelijk wel het net. Met zijn zesde treffer van het seizoen schoot hij Volharding naar de niet meer verwachte zege: 1-0.
Meer berichten