SC St. Hubert wint Sluitposttrofee

  •   keer gelezen   Sport
SINT HUBERT – Voor het eerst in de historie van De Sluitposttrofee werd een zesdeklasser winnaar. De defensie van het vlaggenschip van SC St. Hubert werd afgelopen voetbaljaargang met 21 tegentreffers het minst gepasseerd. “Dat is vooral een teamprestatie”, liet voorstopper Paul van der Ven weten.

[image=103573]

Het voetbalseizoen 2008-2009, dat na een uitstekende start op een dramatisch slot afstevende, kreeg toch een happy end. Weliswaar moest de titel in de zesde klasse F aan SIOL gelaten worden. In de nacompetitie wist de ploeg van trainer Peter van Orsouw promotie naar de vijfde klasse te bewerkstellen. En passant werd de Sluitposttroffee veroverd. Na een nek-aan-nekrace werd Vitesse’08 (kampioen in de vierde klasse) voorbijgestreefd.

Onderschatting
Over het mislopen van het kampioenschap zijn de St. Hubertse spelers het met elkaar eens. “De klad kwam erin nadat het tot aan de winterstop prima liep. Ik denk toch een stuk onderschatting”, zegt stoppend laatste man en routinier Frank van Happen (33). Hij gaat lager spelen in het derde elftal. Rechtsback Gerrit Meulepas (‘Meulepass’) valt de routinier bij. “Ook na de winterstop creëerden we kansen genoeg maar het geluk ontbrak” SC St. Hubert verloor opvallend veel thuisduels. Had de ploeg moeite het spel te maken? “Nee, dat niet. Toevallig speelden we na de winterstop veel thuis, en juist in de fase verloren we punten. Vooral tegen de mindere goden”, zegt linksback Nico Verberk.

Fair play
Opvallend was het ook dat de Sint Hubertse defensie amper gele kaarten incasseerde. “Nee, we waren zeker niet te lief. Ik zie het als een kwaliteit. We hadden eenvoudig geen overtredingen nodig”, zegt Paul van der Ven (27), “verdedigen is een vak apart.”
Meer berichten