Afbeelding

In memoriam: Jan van Boxtel (Mill)

Sport 207 keer gelezen
MILL | Op donderdagmiddag 26 november is tijdens een tocht van een aantal wielrenners van Wielerclub Mill een van hun leden, Jan van Boxtel, verongelukt.

Op die donderdag maakten die leden van Wielerclub Mill een tocht op de racefiets. In de buurt van Weurt sloeg het noodlot toe. De 79-jarige Millenaar kwam daar zeer ongelukkig ten val. Hij werd per traumahelikopter vervoerd naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Daar bleek dat de gevolgen van de val zeer ernstig waren. In de loop van de middag is Jan daar overleden.
Jan was een echte sportliefhebber en erg fanatiek als het trainen betrof. Eerst als voetballer toen hij betaald voetbal speelde bij NEC in Nijmegen. Toen hij daar ging stoppen was hij gedurende een aantal jaren een zeer gewaardeerde en talentvolle voetballer in het eerste elftal van Juliana Mill. Hij was zuinig op zijn lichaam en kon ervan genieten om hard te trainen. Toen zijn actieve voetbalcarrière voorbij was, werd hij een fanatiek wielrenner. Ook bij deze sport werd hij een uitblinker, dankzij zijn nimmer aflatende ijver om te trainen. Binnen Wielerclub Mill en Wielervereniging de Maaskant speelde Jan een prominente rol. Ondanks zijn hoge leeftijd reed hij nog steeds wedstrijden voor De Maaskant en was hij een trouwe deelnemer aan alle activiteiten.

Wielerclub Mill en Wielervereniging De Maaskant wensen familie en vrienden veel sterkte bij de verwerking van dit plotselinge, grote verlies.

[image=317498]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant