Partisans Athletics naar het NK. (foto: Carin Jenniskens)
Partisans Athletics naar het NK. (foto: Carin Jenniskens)

Cheerleaders Partisans Athletics naar NK in Zwolle

Sport 145 keer gelezen

BOXMEER | De cheerleaders van Partisans Athletics hebben een droom. De vijf teams hopen allemaal de eerste plaats te behalen op het Nederlands Kampioenschap Cheerleading 2016. Op 12 juni moet het gebeuren. De afgelopen maanden hebben de jongens en meisjes hard getraind om nog meer spectaculaire stunts te laten zien in de zoektocht naar een gouden plak in vijf categorieën.

De finale van het Nederlands Kampioenschap Cheerleading 2016 vindt plaats in Zwolle. De vijf teams van de cheerleadingvereniging uit Boxmeer doen mee. De nummers één kunnen zich kwalificeren voor het EK in Praag en de World Cup Cheerleading in 2017 in Orlando (VS).
Bij Partisans Athletics zitten cheerleaders van alle leeftijden. De jongste deelneemster is 5 jaar jong. Zij doet mee in het team Little Athletics, dat uitkomt in de categorie Cheer Discovery Peewees. Een leeftijdscategorie hoger wordt Noord-Brabant vertegenwoordigd door twee teams: Athletics Elite, een team met alleen meiden in de categorie all-girl en een coed-team: Athletics Revolution. In de hoogste leeftijdsklasse, vanaf 16 jaar, vaardigen de Boxmeerse cheerleaders een team af: Partisans Athletics. Ook dit team komt uit in de categorie coed. Het bestaat uit vijf jongens en vijf meiden. Tenslotte doen de coaches Mayke en Rob mee in de categorie senior partnerstunt. Zij gaan in Zwolle op voor titelprolongatie.

Showcase
Op zaterdag 18 juni om 19.30 uur houdt Partisans Athletics een showcase in sporthal 't Hoogkoor in Boxmeer: een avond waarop alle teams hun routines laten zien. De toegang is gratis. Meer informatie via www.cheerleadersboxmeer.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant