De organisatie van Daags na de Tour zet vol in op 'Tourheld' Tom Dumoulin. (archieffoto: Bas Delhij)
De organisatie van Daags na de Tour zet vol in op 'Tourheld' Tom Dumoulin. (archieffoto: Bas Delhij)

Daags na de Tour zet vol in op Tom Dumoulin

  •   keer gelezen   Sport

BOXMEER | Steven Kruijswijk van de Nederlandse wielerploeg Lotto-Jumbo rijdt geen enkel wielercriterium tussen het einde van de Tour de France en de Olympische wegrace in Brazilië. Daags na de Tour moet het derhalve op maandag 25 juli zonder de Bosschenaar stellen. De Boxmeerse wielerorganisatie stelt daarentegen alles in het werk om Tom Dumoulin aan de start te krijgen.

De heroïsche winnaar van de legendarische koninginnenrit van zondag 10 juli rijdt in de aanloop naar de Olympische Spelen in totaal drie criteriums. Omdat Daags na de Tour Tourhelden aan de start wil, wordt hemel en aarde bewogen Dumoulin naar Boxmeer te halen. "We hadden Kruijswijk graag aan de start gehad", zegt Pierre Hermans, rondebaas van Daags na de Tour. "Hij bereidt zich op hoogte voor op de Olympische Spelen. Daar past jammer genoeg geen criterium in Nederland in."
De nieuwe organisatie van Daags na de Tour heeft voor de eerste keer te maken met de Olympische Spelen. "In zo'n jaar kan het dus gebeuren dat vanwege de Spelen renners niet naar Boxmeer komen, maar Poels, Mollema en Dumoulin die nu de Tour rijden en naar de Spelen gaan willen we natuurlijk ook graag naar Boxmeer halen", besluit Hermans.

Meer berichten