Land van Cuijk krijgt 'Tourist Information'-punten.
Land van Cuijk krijgt 'Tourist Information'-punten.

Land van Cuijk krijgt 'Tourist Information'-punten

  •   keer gelezen   Toerisme

LAND VAN CUIJK | Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk gaat de komende jaren investeren in het vergroten van de zichtbaarheid en de herkenbaarheid van de Toeristische Ontmoetingspunten in de regio. Vanaf 1 januari aanstaande krijgen alle ontmoetingspunten de (internationale) uitstraling die past bij een 'Tourist Information'-punt.

Het Land van Cuijk telt bijna dertig Toeristische Ontmoetingspunten, waarvan de meeste zijn ondergebracht bij toeristisch-recreatieve ondernemers. Bij de Toeristische Ontmoetingspunten kunnen bezoekers en inwoners van het Land van Cuijk terecht voor meer informatie over wat deze regio zo bijzonder maakt. 
Naast vlaggen en borden stelt het Regionaal Bureau voor Toerisme ook nieuw presentatiemateriaal over het Land van Cuijk en een aantrekkelijk assortiment aan folders en kaarten beschikbaar aan de Toeristische Ontmoetingspunten. De inhoud van het nieuwe promotiepakket wordt nader uitgewerkt tijdens een bijeenkomst met alle Toeristische Ontmoetingspunten. De bijeenkomst vindt eind november plaats.

VVV 'verdwijnt'
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft, in lijn met de keuze voor 'Tourist Information', ook besloten om de eind dit jaar aflopende formuleovereenkomst met VVV Nederland niet te verlengen. De voordelen van de grote bekendheid van het VVV-merk wegen naar de mening van het bestuur niet op tegen de hoge kosten van het lidmaatschap. Het directe gevolg van dit besluit is dat vanaf 1 januari 2017 de naam en het beeldmerk van VVV niet meer gebruikt mogen worden in het Land van Cuijk. Dat betekent onder meer dat de VVV/TOP-kantoren in Cuijk en Grave vanaf  die datum verder gaan als Toeristisch Ontmoetingspunt.

Meer berichten