De Peel-Raamstelling bij Mill moet ontwikkeld tot recreatieve 'Warzone'.
De Peel-Raamstelling bij Mill moet ontwikkeld tot recreatieve 'Warzone'.

Peelnetwerk wordt opgeheven; gevolgen voor 'toeristische water-ader' onbekend

Toerisme 383 keer gelezen

VREDEPEEL | Het Peelnetwerk zal per 31 december van dit jaar worden opgeheven. De organisatie had als doel om meer belangstelling te wekken voor het belang van de Peel-Raamstelling en wilde een drietal projecten verder uitwerken om de stelling te ontwikkelen tot 'toeristische water-ader'. De gevolgen voor deze projecten zijn onbekend.

In mei organiseerde het Peelnetwerk een symposium in Vredepeel waar deze plannen werden gelanceerd. "Het doel was om meer belangstelling te wekken voor het belang van de stelling en een aanzet te geven voor samenwerking om de stelling meer als een geheel te gaan zien. Daarna zijn er vervolgactiviteiten georganiseerd zoals een werkatelier en is de inventarisatie van projecten en projectideeën verder uitgewerkt", schrijft Jan Timmers namens het Peelnetwerk. "We zijn er niet in geslaagd om een grensoverschrijdende organisatie te initiëren, maar we hebben er vertrouwen in dat dat door andere partijen zal worden opgepakt."
De voormalige Peel-Raamstelling moet ontwikkeld worden tot 'toeristische water-ader'. Daarbij wordt geopperd om de omgeving van het Peelkanaal en de Raam bij Grave en Mill om te dopen tot historische 'Warzones'. De regio rond Landhorst en Westerbeek zou zich het beste lenen als 'No Go Area', waar recreëren in de natuur voorop staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant