Het hoogseizoen op de recreatiegebieden van Leisurelands is begonnen. (foto: Leisurelands)
Het hoogseizoen op de recreatiegebieden van Leisurelands is begonnen. (foto: Leisurelands)

Start hoogseizoen op recreatiegebied Mookerplas

Toerisme 471 keer gelezen

MOOK | Op maandag 1 mei aanstaande gaat het hoogseizoen officieel van start op de recreatiegebieden van Leisurelands rondom Nijmegen: Berendonck, Groene Heuvels, Mookerplas en Wylerbergmeer. Er is hard gewerkt om de recreatiegebieden gereed te krijgen voor het hoogseizoen dat loopt tot 1 oktober. Het bezoek aan de recreatiegebieden is gratis, alleen voor het parkeren geldt een parkeertarief.

Een duik nemen in het verkoelende water, lekker zonnen, een potje golf spelen, een wandeling maken, mountainbiken, waterskiën of spelen op de vele speeltoestellen; op de recreatiegebieden van Leisurelands kan het allemaal. Tevens staan tal van publieksevenementen op het programma. Op 27 mei vindt dancefestival Emporium plaats op Berendonck, en op 17 en 18 juni de Strong Viking Obstacle Run Water Edition. In het weekend van 23 t/m 25 juni is op Groene Heuvels het evenement Down The Rabbit Hole en op Wylerbergmeer vindt op 25 juni de derde editie van Ibiza Life Style Market plaats.

Herintroductie hoog- en laagtarief
Per 1 mei wijzigt het parkeertarief voor het hoogseizoen (1 mei-1 oktober) naar 5,00 euro voor voertuigen tot zes meter en tien euro voor lange voertuigen van 6 tot 15 meter. Dit tarief werd al eerder gehanteerd tot 2014. Voor het laagseizoen (1 oktober-1 mei) wijzigt het tarief naar 3 euro voor voertuigen tot zes meter en 6 euro voor voertuigen van 6 tot 15 meter.
Voor frequente bezoekers is een parkeerjaarkaart de overweging waard. De parkeerpas is geldig op 18 recreatiegebieden van Leisurelands. Tot 1 mei aanstaande profiteert men nog van de voorverkoopactie. De parkeerpas kost dan slecht 39,50 euro via de website www.leisurelands.nl

Geen honden in hoogseizoen
Tijdens het hoogseizoen zijn honden niet toegestaan op de recreatiegebieden van Leisurelands. Op Berendonck en Mookerplas is een aparte hondenwandelroute die ter plekke staat aangeduid. Vanaf 1 oktober zijn honden weer van harte welkom.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant