OnsPlattelandsRondje: zondag 21 mei in het Land van Cuijk. (foto: Sander Hermans)
OnsPlattelandsRondje: zondag 21 mei in het Land van Cuijk. (foto: Sander Hermans)

OnsPlattelandsRondje: een plattelandsbeleving pur sang

  •   keer gelezen   Toerisme

LAND VAN CUIJK | Het Verrassende PlatteLand van Cuijk organiseert zondag 21 mei voor de achtste keer 'Ons Plattelands Rondje', een rondje door het Land van Cuijk waarbij je onderweg leuke activiteiten kunt doen bij maar liefst 38 deelnemende plattelandsbedrijven.

"Tussen 10.00 en 18.00 uur ben je welkom bij de bedrijven. Onze plattelandsbedrijven zetten hun deuren wagenwijd open om alle deelnemers aan het Plattelandsrondje hartelijk en gastvrij te ontvangen", aldus Sandra Reusen namens het Verrassende PlatteLand. Op elk bedrijf wordt een gratis activiteit aangeboden (tenzij anders vermeld). "Op www.onsplattelandsrondje.nl kun je zien welke bedrijven open zijn en kun je de routes, fietskaart en overige informatie downloaden."

Diversiteit
Wandel door een prachtige beelden-, ontdek- of theetuin, neem een kijkje in een fruit- en/of groentekas en proef van de teelt, loop het kabouterpad of ga op pad met een natuurtas, ontdek een (appel)boomgaard en proef huisgemaakte appellikeur, zeil over de Kraaijenbergse Plassen, speel een potje boerengolf, geniet van lekkere culinaire hapjes of maak zelf cup cakes, maak kennis met diverse soorten paarden, knuffel met biggetjes en andere boerderijdieren, bezoek een van de boerderijwinkels of pleisterplaatsen, snuffelen langs brocante en tierlantijnen en doe mee aan een creatieve workshop, maak kennis met spannende outdoor-activiteiten en ontdek een historisch landgoed, kasteel of klooster. En nog veel meer…

Plattelands Rondje
Ons Plattelands Rondje is te wandelen, fietsen of met de auto te ondernemen. Over het algemeen is bij alle bedrijven voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De vijf plattelandsroutes zijn uitgestippeld op basis van fietsknooppunten: Beerse Maas Route (+/- 41,8 km), 't Broek en Raamvallei Route (+/- 34,8 km), De Meent en Kemp Route (+/- 33,5 km), Over Boerenland Route (+/- 35,5 km) en Maas en Peel Route (+/- 45,8 km).
Meer informatie online via www.onsplattelandsrondje.nl, www.facebook.com/plattelandvancuijk of www.facebook.com/OnsPlattelandsRondje

Meer berichten