Claudia, Marcel, Niek en Meike van Geenen beginnen in het buitengebied van Sambeek de minicamping 't Brenneke. (foto: Jeff Meijs)
Claudia, Marcel, Niek en Meike van Geenen beginnen in het buitengebied van Sambeek de minicamping 't Brenneke. (foto: Jeff Meijs)

'Ik kreeg op deze plek meteen het vakantiegevoel'

Toerisme 1.046 keer gelezen

SAMBEEK | Na een grootschalige verbouwing opent minicamping 't Brenneke op zondag 28 mei officieel haar deuren. Aan de Hoogeindseweg in Sambeek zijn het afgelopen jaar 25 standplaatsen verrezen. "En in het voorhuis runnen we een Bed & Breakfast", vertelt Claudia van Geenen.

Zeker op zo'n dag als afgelopen dinsdag, de eerste officiële zomerse dag van het jaar, is het heerlijk toeven op 't Brenneke. De eerste kampeerders hebben inmiddels hun plekje gevonden. De stilte in het Sambeekse buitengebied wordt enkel doorbroken door het gezang van de vogels en een voorbijrazende tractor. "De eerste keer dat ik hier kwam en een wandeling maakte langs de Uitwatering en Oeffeltse Raam, kreeg ik meteen het vakantiegevoel. Je ziet hier 's avonds reeën, vossen en uilen. Zeker voor mensen die op zoek zijn naar rust en natuur, is 't Brenneke een prachtige locatie", verzekert Claudia (41).

'Opnieuw opbouwen'
Samen met haar man Marcel (45) en kinderen Niek en Meike (6 en 8) vertrok het gezin Van Geenen dik anderhalf jaar geleden vanuit Lent naar Sambeek. "Mijn man is ZZP'er en ik werkte in loondienst. Ik heb die baan opgezegd om onze droom te realiseren: een camping beginnen. We hebben ook in de Achterhoek, De Walsert en Oeffelt gekeken, maar deze plek in Sambeek voldeed als enige echt aan al onze wensen."
Het voorbije jaar stond in het teken van verbouwen en renoveren. "Zeg maar gerust opnieuw opbouwen", lacht ze. De oude paardenstal werd een toilet- en doucheblok; een voorheen vervallen schuurtje is omgeturnd tot afwasruimte. Gras werd ingezaaid. Op de weide die is ontstaan, zijn 25 standplaatsen gerealiseerd. "En de auto parkeren ze op de groenstenen parkeerplaats. Zodoende blijft het netjes. In de toekomst willen we nog een jeu de boulesbaan en een natuurlijk speeltuintje realiseren", vervolgt Claudia. "We zitten naast een fiets- en wandelroute. 't Brenneke ('die naam vond ik wel liefelijk klinken') is ideaal voor gezinnen met hele jonge kinderen en oudere echtparen."

Open dag
Op zondag 28 mei is van 11.00 tot 17.00 uur een open dag, inclusief kinderactiviteiten. Info: 't Brenneke, Hoogeindseweg 18, Sambeek, tel. 06-40027208 of www.tbrenneke.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant