Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
De Zandvoort, een natuurgebied tussen Escharen en Langenboom.
De Zandvoort, een natuurgebied tussen Escharen en Langenboom.

Wandeling IVN door natuurgebied de Zandvoort

  •   102 keer gelezen   Toerisme

ESCHAREN | Glooiende velden, kronkelende beken en kruidenrijke akkerranden. Dat en meer is te zien tijdens de landschapswandeling op zondag 23 juni op de Zandvoort. Een natuurgebied in Langenboom op de grens met Escharen, tussen de Reekse Bergen en de Langenboomse bossen.

Tijdens de wandeling met natuurgidsen horen deelnemers over de geschiedenis van dit landschap, over breuken in de aardkorst en over de Maas, die er hun rol speelden. Een oud schilderachtig cultuurlandschap, doorsneden door de Hooge Raam en de Halsche Beek. Het startpunt van de wandeling is om 10.00 uur aan de Zandvoortsestraat, 200 meter voorbij de kruising met de Schijfakkerweg in Escharen. Het gebied kent een geschiedenis die ver terug gaat in de tijd. In de Bronstijd

vanaf 2000 voor Chr.

was hier al een nederzetting. Later uitgegroeid tot de buurtschap Hall(e), met boerderijen, akkers, bos en een kapel. Enkele oude verbouwde boerenhoeven staan er nog. De twee uur durende wandelroute, met aandacht voor dieren en planten, is niet geschikt voor rolstoel en kinderwagen. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst. Aanmelden is niet nodig.

Meer berichten