Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Een Goei Leven Beleven Weekend, met tal van smaakvolle evenementen, zoals proeverijen, diners en lunches.
Een Goei Leven Beleven Weekend, met tal van smaakvolle evenementen, zoals proeverijen, diners en lunches.

Goei Leven Beleven Weekend in het Land van Cuijk biedt uitgebreid programma

  •   keer gelezen   Toerisme

LAND VAN CUIJK | Zeil mee over de Kraaijenbergse Plassen tijdens zonsondergang, geniet bij De Daalgaard van een rondleiding, een proeverij en een heerlijke lunch met eigen wijnen of kom lekkere gerechtjes proeven tijdens Lekker Loën, een nostalgische sfeermarkt met oude ambachten. Dat en veel meer staat op het programma tijdens het Goei Leven Beleven Weekend, dat op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juni plaatsvindt in het Land van Cuijk.

Boek een vaartocht vanuit Cuijk en ga shoppen bij boat, geniet met de Vrienden van Sambeek en Pub Esser en 't Drummerke van een 5-gangen streekdiner op de pont in Sambeek, of samen fotograferend de zonsopkomst tegemoet met een ontbijtje, proef de eerste Land van Cuijkse bitterbal in Wanroij, of kom naar de Kerk Unplugged Mill, met lichtkunst, een concert, lasershow, mini-Montmartre, Food-plein en dansvloer in en om de kerk...

Divers programma
Dit alles is slechts een greep uit het programma tijdens Een Goei Leven Beleven. Tijdens dit midzomerweekend worden in het Land van Cuijk op ten minste 25 locaties bijzondere, soms unieke activiteiten georganiseerd. Ontdek de streek op culinair gebied en schuif aan. Toeristische ondernemers en organisaties hebben een divers programma van activiteiten samengesteld. Voor jong én oud. Voor de inwoners van het Land van Cuijk én voor bezoekers van verder weg. "Of je met z'n tweeën of met een groep bent, er is voor ieder wat wils", aldus de organisatie. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op www.eengoeilevenbeleven.nl en de Facebookpagina Goei Leven.

Tickets en gratis toegang
Via deze site is te vinden hoe per evenement tickets zijn te reserveren. De kosten van de tickets variëren van 5,00 euro voor een wandeling met gids tot 35 euro voor een diner op een van de pontveren in de Maas. Ook zijn veel evenementen gratis, zoals het concert in de kerk van Mill met lichtkunst.
Het Goei Leven Beleven Weekend is de opvolger van De Nacht van een Goei Leven in 2018, en komt voort uit de beweging Een Goei Leven. Enthousiaste ondernemers, zoals organisaties als ZLTO, het Regionaal Bureau voor Toerisme en onderwijsinstellingen als ROC de Leijgraaf. Waarom een heel weekend? Vorig jaar heeft de organisatie veel mensen teleur moeten stellen. Vandaar een heel weekend zodat iedereen meerdere evenementen kan bezoeken met vrienden en/of familie. De verschillende partners werken samen om ervoor te zorgen dat al het moois wat deze regio te bieden heeft te behouden én meer bekendheid krijgt. Bezoekers van buiten en die het weekend willen beleven, kunnen terecht bij een van de vele gastvrije verblijfsaccommodaties in het Land van Cuijk. Kijk daarvoor op de website www.rbtlandvancuijk.nl.

Meer berichten