Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Alle deelnemende ondernemers werden door middel van een vlaggenlijn op de hoogte gesteld van de livegang van visitgennep.nl
Alle deelnemende ondernemers werden door middel van een vlaggenlijn op de hoogte gesteld van de livegang van visitgennep.nl (Foto: Gemeente Gennep)

Gennep lanceert toeristische website: 'Geven hiermee 'n online visitekaartje af'

  •   471 keer gelezen   Toerisme

GENNEP | De gemeente Gennep heeft donderdag haar nieuwe toeristische website www.visitgennep.nl gelanceerd. De website is één van de projecten uit het routeboek versterking vrijetijdseconomie, waarmee de gemeente Gennep toeristisch op de kaart wil zetten. "Met de lancering van deze website geven we een online visitekaartje af", aldus wethouder Janine van Hulsteijn (VVD) van Toerisme.

Met meer dan een miljoen overnachtingen per jaar is toerisme een belangrijke pijler in Gennep. "We zijn natuurlijk al lang online actief met de gemeentelijke website. Maar daar is toerisme een ondergeschoven kindje. De focus ligt op de zogenaamde toptaken, zoals rijbewijzen, paspoorten en afvalinzameling. Logisch, maar een gemiste kans voor onze toeristische vindbaarheid."

Toeristische gasten
Evenementenagenda, lokale ondernemers én de toerist zelf aan het woord: De nieuwe toeristische website is voorzien van een evenementenagenda en de Gennepse Malou Slungers fotografeerde een keur aan lokale ondernemers tijdens de uitoefening van hun ambacht. Een bont gezelschap: van kunstenares tot Jan Linders en van kruidentuin tot edelsmid. Ondernemers die zich op de website willen presenteren, kunnen dit kenbaar maken via i.jansen@gennep.nl. Ook is er een prominente plek voor degenen om wie het allemaal draait: de toeristische gasten. Pieterpadlopers, die zonder aarzeling zeggen dat Gennep het mooiste stukje Pieterpad herbergt. Een landschapsfotograaf, die kan kiezen uit een ongekende diversiteit aan natuur. Maar ook camperaars, fietsers en Maaspadlopers. Zij delen allen hun eigen verhaal op www.visitgennep.nl. Niet voor niets, want de mogelijkheden binnen Gennep zijn eindeloos en veelzijdig.

Al eeuwenlang
Gennep heeft sinds de Romeinen een prominente positie op de kaart. Zo bloeide het Genneper Huys - strategisch gelegen tussen Maas en Niers - uit tot één van de machtigste vestigingen. Hier nam Prins Hendrik het op tegen de Spaanse overheersers, terwijl machtig Den Haag toekeek vanuit het klooster in Sint Agatha. Ten tijden van de reformatie was Gennep een geliefd toevluchtsoord voor andersdenkenden. Prinses Beatrix leerde beeldhouwen op Huis Heijen en de stuwwal bij de Diepen was een inspiratiebron voor de ontwerper van 'De Droomvlucht' in de Efteling. "Kortom: Gennep is al eeuwenlang vindbaar voor een diversiteit aan mensen. Met de lancering van de nieuwe website verwelkomt de gemeente haar gasten voortaan ook digitaal", besluit Van Hulsteijn.

Meer berichten