Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Khalid Rashid (L) van gemeente Weeze (D) en Rüdiger Wenzel von der van Stadt Goch tonen trots de knooppuntenkaart.
Khalid Rashid (L) van gemeente Weeze (D) en Rüdiger Wenzel von der van Stadt Goch tonen trots de knooppuntenkaart. (Foto: Dynamic Borders)

Grensoverschrijdende knooppuntenkaart presentje van Dynamic Borders

  •   keer gelezen   Toerisme

REGIO | Bij het scheiden van de markt brengen de projectpartners van het grensoverschrijdende initiatief Dynamic Borders  een opvouwbare knooppuntenkaart uitgebracht. Het ‘afscheidspresentje’is een productie van Dynamic Borders en Toeristisch Platform Maasduinen Venlo. De kleine opvouwbare kaart omvat het gehele Nederlands-Duitse knooppuntennetwerk in de projectregio. Zo worden de provincies Limburg en Noord-Brabant verbonden met Kreis Kleve en de regio Niederrhein. De kaart is kosteloos verkrijgbaar in de partnergemeentes Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze.

Fietsers in de grensregio worden aangenaam verrast, want de kaart bevat ook horecatips voor onderweg. Bovendien zijn op de kaart de locaties van vijf laadstations voor e-bikes te vinden, die in het kader van het project geplaatst zijn.

De nieuwe kaart vormt het nieuwste product binnen het project en is een nuttige aanvulling op de al bestaande producten, zoals de grensoverschrijdende themaroutes, de arrangementen en het kleur- en puzzelboek voor kinderen uit de regio. Allemaal producten en activiteiten die de aandacht vestigen op de veelzijdige toeristische mogelijkheden en het prachtige, afwisselende landschap in de grensregio.

Het INTERREG-project Dynamic Borders, dat tot eind maart 2021 liep, werd gesubsidieerd door de Europese Unie, de provincies Limburg en Noord-Brabant en het ministerie van Economie, Innovatie, Digitalisering en Energie van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Jos Gröniger
Meer berichten