(foto: Kees de Bruijn)
(foto: Kees de Bruijn)

Onderhoudswerkzaamheden A77 tussen knooppunt Rijkevoort en de Duitse grens

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

RIJKEVOORT | Rijkswaterstaat voert tot 23 december 2016 diverse onderhoudswerkzaamheden uit in beide rijrichtingen van de A77 tussen knooppunt Rijkevoort en de Duitse grens. Er blijft altijd één versmalde rijstrook per rijrichting beschikbaar voor het verkeer.

In beide rijrichtingen van de A77 is altijd minimaal één versmalde rijstrook open voor het verkeer. Daarnaast geldt er een snelheidsbeperking van 70 km per uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd van enkele minuten.

Afsluitingen
De op- en afritten blijven op slechts enkele momenten na open. Op de momenten waarbij het noodzakelijk is voor de werkzaamheden om een op- of afrit af te sluiten wordt het verkeer omgeleid. Gele borden ter plaatse geven informatie over de afsluitingen en de omleidingsroutes.

Fases
Van eind augustus tot nu is vlakbij de Duitse grens de betonweg vervangen door asfalt. Vanaf volgende week tot 23 december gaat Rijkswaterstaat het asfalt van de A77 in beide richtingen vernieuwen vanaf het vernieuwde deel bij de Duitse grens tot aan Rijkevoort. De bruggen en viaducten worden meegenomen in het integraal groot onderhoud. De komende maanden wordt er 7 dagen per week, 24 uur per dag gewerkt. De mogelijkheid is aanwezig dat omwonenden hierdoor enige geluidshinder ondervinden.

Breedtebeperking
Tot vrijdag 23 december 2016 is breedtetransport niet mogelijk op de A77 i.v.m. versmalde rijstroken wegens werkzaamheden.

Werkzaamheden A77
Rijkswaterstaat voert tussen 29 augustus en 23 december 2016 in fases onderhoudswerkzaamheden uit aan de A77 tussen knooppunt Rijkevoort en de Duitse grens. De werkzaamheden zijn onderdeel van het integraal groot onderhoud van de A77. Het gaat om onderhoud aan het wegdek, bruggen en viaducten.

Onderhoudswerkzaamheden
De snelwegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

Meer berichten